vineri, 14 octombrie 2016

Muschi umplut servit cu sos de ciuperci


Cu acest preparat va uimiti familia ! 




Ingrediente : 

muschi de porc
bacon sau prosciutto crudo feliat subtire
sare, cimbru,oregano, piper

Ingrediente pentru sosul de ciuperci :

500 g ciuperci proaspete
200 ml smantana lichida
2 linguri mustar cu boabe
fulgi de chilli/piper

Crestezi muschiul pe toata lungimea lui,obtinand o felie plata de carne.

 

O neteziti usor cu ciocanul de snitele !


Presaram amestecul de condimente pe toata suprafata si apoi o acoperim cu felii subtiri de bacon. 


Rulam toata foaia de carne cu umplutura pe interior si legam muschiul cu ata pe orizontala si verticala !


Pregatim o tava de copt antiaderenta, unsa cu ulei, si asezam rulada din muschi de porc . Dam tava la cuptor pentru 1 ora la foc mediu . Putem sa acoperim tava cu folie alimentara cam 30 de minute ( foc mare) si poi sa o lasam descoperita restul timpului .
Taiem rulada in felii si servim alaturi de sosul delicios cu ciuperci .

Sosul de ciuperci :

Intr-o tigaie adanca, vom pune ciupercile feliate si presarate cu sare. Le frigem cu capacul pus, o sa-si lase apa.Cand s-au inmuiat adaugam smantana lichida si mustar.Lasam sa dea cateva clocote cu capacul la tigaie pus . Asezonam cu sare si fulgi de chilli.

Delicios !
Pofta buna !










2 comentarii: