Ingrediente :
4 kg cubulete de gutuie
2.5 kg zahar
400 ml apa
zeama de la o lamie mare
Dragilor, dupa ce am spalat si curatat bine aceste fructe minunate,le-am tocat in mici cubulete .
Din 400 ml de apa si 2.5 kg zahar am fiert un sirop legat.
Peste acest sirop am adaugat cele 4 kg de cubulete de gutuie.
Am lasat pe foc mic pana s-a legat dulceata.Adaugam si zeama de lamaie .
Facem proba cu picatura de dulceata pe farfuria rece.Aveti grija sa nu treceti peste momentul final,pentru ca gutuia contine multa pectina si o sa se intareasca mult.Am fiert dulceata in jur de 50 de minute.
Daca s-a imchegat picatura in contact cu farfuria rece...este gata.
O punem fierbinte in borcane curate si le infiletam bine.
Le asezam cu gura in jos si le acoperim cu patura ,pana a doua zi cand le vom plimba pana la camara.
Rezista pana la primul teanc de clatite ! :))
Pofta buna !
Ce culoare frumoasa a prins! Pup!
RăspundețiȘtergereAsa este,multumesc !
ȘtergereArsta super! Cate borcane de 380 g ies? Multumesc.
RăspundețiȘtergereMultumesc !
ȘtergereCred ca au fost 6 borcane mari .
se poate toamna fara dulceata de gutui? :)
RăspundețiȘtergereAm sa incerc trebuie sa fie gustoasa .Mulțumesc mult pentru recetă.
RăspundețiȘtergere