Toamna este un anotimp magic.Culorile se schimba in jurul nostru de la o zi la alta,in timp ce mirosuri si arome noi ne ispitesc din gradini si ne indeamna sa le aducem in bucatariile noastre, sa ne jucam cu ele si sa le prefacem in bunatati cu care sa-i rasfatam pe cei dragi.
Salata mea de legume este plina de arome si texturi pentru ca fiecare leguma frumos colorata isi aduce aportul la gustul acestui preparat simplu, perfect pentru camara !
Ingrediente :
3 kg gogosari
1 kg morcovi
1 kg conopida
2 radacini de telina cu frunze
1 varza rosie mare
1 kg gogonele verzi
1 kg zahar
1 litru otet
3 linguri sare grunjoasa
Curatam si spalam legumele !
Radacina de telina si morcovii se dau pe razatoarea mare.
Conopida o desfacem in bucatele mici.
Varza o taiem fidelute,gogonelele se taie felii subtiri,gogosarii in felii inguste si frunzele de telina se toaca mare.
Fierbem bine zaharul cu otetul si sarea .
Turnam lichidul fierbinte peste legumele pregatite si le amestecam bine.
Aceasta operatiune se face cu legumele amestecate si asezate intr-un vas mare.
Lasam asa timp de 4-5 ore. In acest timp, legumele se vor inmuia si isi vor lasa zeama.
Pregatim borcane mari, curate cu capace care se inchid ermetic !!!
Asezam legumele in borcane,sa ocupe cat mai putin spatiu,le inghesuim bine. Deasupra la fiecare borcan cu legume turnam lichidul lasat de legume. Avem grija sa repartizam tot lichidul ramas in fiecare borcan .
Le inchidem bine si le asezam in camara.
O bunatate de salata gustoasa,dulce-acrisoara ,perfecta langa orice friptura,cartofi,tocanite...
Pofta buna !
Ce culori frumoase.Super buna salata.De nerefuzat.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc, este o bunatate de salata !
RăspundețiȘtergereTe pup !
Buna! Arata super aceasta salata. Va spun sincer ca am facut si eu anul trecut o reteta asemanatoare si mi s-a parut ca a iesit prea otetita. Va rog frumos, as vrea sa fac reteta dvs., iese buna, nu e prea mult otet? Mai tb.fiarta la B marin? Astept cu nerabdare raspunsul dvs. Multumesc!
RăspundețiȘtergereEste o salata grozava, nu trebuie sterilizata, doar inchise borcanele ermetic !
RăspundețiȘtergereEste dulce acrisoara, daca o doriti mai dulce, mariti putin cantitatea de zahar !!
Spor la treaba !
Multumesc !
Voi face această salată pentru că arată super bine și cu siguranță o voi consuma cu familia mea! Mulțumesc pentru rețetă!
RăspundețiȘtergereMultumesc.
ȘtergereEu o fac fara sa fierb oțetul și tine la fel de bine numai că trebuie închise borcanele f bine
RăspundețiȘtergereMultumesc de sugestie.
Ștergere