O supa crema frantuzeasca.
Dovleacul- elixirul vietii va va da putere !:)
Ingrediente:
600 g dovleac,fara coaja sau seminte
250 g cartofi
200 ml smanatana
1 litru de apa
1 ceapa
o lingurita de ghimbir ras
1/2 lingurita de scortisoara
1/2 lingurita de chilli
Mod de preparare:
Taiati dovleacul,cartofii si ceapa in bucati,adaugati apa si condimentele(lasati deoparte2-3 varfuri de cutit pentru decor),sarea si fierbeti intr-o oala cu capac timp de 10 minute, pana se inmoaie.
Amestecati totul, cu ajutorul unui blender,cu jumatate din cantitatea de smantana pana se omogenizeaza si adaugati sare dupa gust.
Turnati in boluri,punand in fiecare si o cantitate de smantana.Presarati cu condimentele care v-au ramas si amestecati usor,de cateva ori,cu coada unei linguri.
Supa poate fi servita si decorata cu seminte de dovleac prajite.
Gustul de dovleac al acestei supe este foarte puternic.Rezultatul fiind cremos,delicios,deosebit...
Pofta buna!
Un deliciu culinar! Arata excelent si este si foarte sanatoasa! Merge si rece si calda!
RăspundețiȘtergerePoate ca e buna, nu zic nu, dar cand ma uit la ea... :))
RăspundețiȘtergereare o culoare super!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, sunt curioasa de gust, cred ca mi-ar placea!! Pupicei!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, n-am mai mancat asa ceva.
RăspundețiȘtergereAromele mele preferate, te pup.)
RăspundețiȘtergereEu rad un pic de parmezan deasupra si cu niste crutoane de piine, merge de minune supica ta... Pupici si o zi minunata !
RăspundețiȘtergereeste una din preferatele mele , prietena mea pune si un piept de pui...
RăspundețiȘtergereSunt incantata ca nu a trecut neobservata supica mea;am crezut ca nu o sa va placa!:)
RăspundețiȘtergerePuteti adauga ce doriti,este doar supa de baza!:)
cind e in farfurie puneti ulei de masline virgin si citeva picaturi de zeama de lamiie fara a mai amesteca Ii amplifica gustul ,iar pentru carnivori il puteti servi cu piept de pui la gratar (pe plita nu mangal)
RăspundețiȘtergereMultumesc de sugestie!:)
Ștergere