luni, 16 iulie 2012

Porc dulce-acrisor cu orez basmati

Din bucataria chinezeasca am preparat o reteta deosebit de gustoasa si apreciata .
Aceasta este metoda pe care eu am adoptat-o  -Easy way !:)



 

Ingrediente:

1 kg pulpa de porc degresata si dezosata
250 g orez basmati
300 g ananas din conserva
2 ardei Kapia rosii
2 ardei grasi galbeni sau verzi
1 ceapa
3-4 catei de usturoi

Pentru sos:


2 lingurite de ghimbir ras
40 ml sos de soia
1 lingura de otet balsamic
50 g bulion
3 linguri ulei de susan
4 linguri de amidon
100 g zahar

Carnea se taie cuburi si se marineaza cel putin o jumatate de ora,intr-un amestec compus din usturoi zdrobit,sare,piper,sos de soia si jumatate din cantitatea de amidon.Amestecam si lasam asa.


Cuburile de carne marinate le prajim in baie de ulei;le scoatem si le pastram la cald.


Ardeii,ananasul si ceapa le taiem in fasii sau cuburi .

Pentru sos se caramelizeaza zaharul pe care il stingem cu siropul de ananas,ramas de la conserva + cateva linguri de apa, ,in care diluam amidonul ramas .Punem legumele,ghimbirul,uleiul de susan,otetul balsamic,bulionul,carnea si lasam la fiert maxim 10 minute.Amestecam usor .

Orezul basmati l-am fiert al dente in 2,5 litri de apa cu sare .
L-am scurs de apa .

Servim porcul dulce acrisor asezat pe un pat de orez !

Cu adevarat, o masa delicioasa ,un rasfat pentru gusturi!:)

Pofta buna !:)


7 comentarii:

  1. Mi-am propus de ceva timp sa incerc si eu,dar nu stiu cand am sa pun in practica.
    Pana atunci servesc de la tine.Arata bine.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. E excelenta. Imi place si mie bucataria chinezeasca. Aici se spune "am mancat chinezeste" dar eu o simplific....am mancat un chinez!!! Si au niste denumiri ciudate, exemplu "Babi pangang" sau "Char Siu"."Tjong Sik Kai of Yuk" cred ca i-ar zice la reteta ta si costa 10,50/portie. Cand deschizi restaurantul?
    Noapte buna, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oauu, foarte bine arata mancarica asta, lucioasa si suculenta. Drept sa-ti spun nu am prea gatit mancare din bucatatria chinezeasca, dar imi place, si asta arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Yamiii, ce bine arata mincarica ta... eu azi sint la dieta, adica nu maninc nimic, dar mi-ai facut o pofta, ca dau cu degetul pe monitor sa prind o bucatica de carnita... Delicioasa... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. bun, arata f. bine!

    pe tema aceasta mai poti lua idei bune direct de la chinezi:
    au mancare chinezeasca in meniu preparata de chinezi

    sau mancare traditionala...
    etc...

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua!
    Am incercat si eu astazi aceasta minunata reteta si am primit multe laude.
    Va multumesc
    O seara superba

    RăspundețiȘtergere