vineri, 10 iulie 2015

Prajitura cu crema de rosii si mascarpone

Este prajitura verii, clar !
De cele mai multe ori ,din rosii, pregatim mancaruri si nu deserturi,pentru ca sunt considerate legume, dar specialistii sustin ca rosia este fruct.
Daca e fruct,atunci vom prepara o delicioasa prajitura dulce-acrisoara decorata cu fructe uscate.

Doresc tuturor vizitatorilor blogului meu o vacanta placuta !







Ingrediente blat pentru o tava 30/40 cm :

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri cu varf de faina
2 plicuri zahar vanilat

Vom amesteca cu mixerul ouale intregi impreuna cu zaharul si vanilia, timp de 10 minute la putere maxima.
Cu ajutorul unei palete vom incorpora incet faina peste oua,amestecand de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca bine si apoi il vom taia in doua bucati ,ca si cum am rupe un biscuite in doua.
Vom obtine doua bucati mai mici de blat,pe care le vom suprapune !

Ingrediente crema de rosii :


500 g rosii carnoase,nu zemoase (prunisoare)
150 g zahar
3 linguri cu zeama de portocale
scortisoara,chimion si putin chili uscat (dupa gust)

Decor :

250 g mascarpone
100 g frisca sau 3 lingurite iaurt
fructe uscate (merisor,caise,mango..)

Mod de preparare crema :

Fierbem in clocot 1 litru de apa si scufundam rosiile pentru 1 minut.Curatam de pielite si cotoare.
Rosiile le vom toca marunt.
Le punem intr-o craticioara si peste ele punem zaharul.Punem pe foc mic pentru 40 de minute pana incepe sa se ingroase bine.Turnam zeama de portocale,mai lasam un clocot si inchidem focul.Peste crema de rosii vom presara cate putin din mirodeniile mentionate.

Daca nu avem rosii carnoase si vom folosi rosii zemoase, vom fi nevoiti sa ingrosam crema, la final,cu amidon desfacut in zeama de portocale !

Peste prima felie de blat vom intinde jumatate din crema picanta de rosii,vom aseza a doua parte de blat si peste ea,ultima parte din crema de rosii. Dam la rece pentru o ora.

Crema mascarpone o vom amesteca usor cu frisca tare sau cu iaurt. Portionam prajitura si o vom decora individual cu cate o lingura de crema fina mascarpone si fructe uscate !
Dam prajitura la rece !

Pofta buna !





6 comentarii:

  1. Foarte interesantă rețeta! Merită încercată! Vacanță plăcută, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-adevar,o reteta interesanta.Vacanta placuta si dumneavoastra!
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta DAA...Super inedit!
    Sigur este un dulce particular si merita incercat. Te felicit Adina!

    RăspundețiȘtergere