Timpul de preparare al acestui fel de mancare este destul de scurt,iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Aceasta plachie (tocanita de peste) o puteti prepara cu orice peste doriti.Va garantez ca amestecul de legume este absolut delicios.
Ingrediente:
1 novac curatat,spalat si portionat (fara cap)
2 ardei grasi, rosii
3 cepe mari
50 ml vin alb
2-3 catei de usturoi
1 cutie de rosii cuburi
sare,piper
2 frunze de dafin
Pestele se sareaza,se pipereaza,se trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti.
Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa.Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri,sare, piper si foi de dafin.Calim pana se inmoaie putin legumele;turnam rosiile si usturoiul zdrobit.Amestecam.
Turnam vinul si mai lasam sa scada putin.
Intr-o tava intindem amestecul de legume si peste el asezam bucatile de peste.
Dam tava la cuptor incins pentru 20 minute.
Servim plachia de novac cu mamaliguta calda.
Pofta buna!
Bun, tare bun!
RăspundețiȘtergereAvem, avem pofta!! MMm ce bine arata!! Pupici!!
RăspundețiȘtergereO portie si la mine ;) ca arata minunat!
RăspundețiȘtergerePesteeeeee, ce pofta mi-ai facut!!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte bun pestele cu o astfel de garnitura!
RăspundețiȘtergereBun, bunut pestele... Nu stiam ca la mincarea asta i se zice plachie... La noi acasa, mai spuneam plachie la o persoana care mai mult statea decit facea ceva, adica se spune "sta ca o plachie"... hi, hi... Pupici !
RăspundețiȘtergereSunteti dragute,multumesc!:)
RăspundețiȘtergere