Hai sa vedem cum gatesc pestele, cei mai mari artisti culinari ai lumii , francezii.
Nu este deloc complicat si e extrem de gustos!
Ingrediente:
1 crap ( 1,5 - 2 kg )
1 pachet de unt + 2-3 cubulete
4 catei usturoi
1 ceapa mica
250 ml. vin alb
2 linguri pesmet
2 linguri smantana(optional)
2 foi de dafin
patrunjel
coaja rasa de la o lamaie medie
cimbru
rozmarin
sare si piper
Mod de preparare:
Pentru inceput preparam untul aromat.
Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.
Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat.
Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit.
Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior.
Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.
Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.
Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.
Bon appetit!
Superrr bun,notat! pentru "Buna vestire".Pup!
RăspundețiȘtergereminunat! mai ales ca sunt fan peste!
RăspundețiȘtergereCred ca este excelent! Numai ca trebuie sa fii fan peste si eu nu sunt! O saptamana minunata! pupici!
RăspundețiȘtergereCred ca e super bun!
RăspundețiȘtergereMamaaa, da' ce rasfat aici! Foarte bun pestele! Untul acela aromat trebuie sa-i fi dat un gust tare bun.
RăspundețiȘtergereUn adevarat dezmat as putea zice :) Untul aromat cred ca ii da un gust super!! Pup
RăspundețiȘtergeremă bag, dacă este franțuzesc ;) Pupici
RăspundețiȘtergereMinunat, e chiar un rasfat culinar greu de refuzat. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte aratos crapul!!!Foarte gustos!
RăspundețiȘtergereCate arome! Cred ca a fost grozav!
RăspundețiȘtergerefoarte bine arata imi este foame deja.....multumest pt reteta
RăspundețiȘtergereArata demential!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din suflet pentru comentarii!
RăspundețiȘtergereVa pup!:)
Am încercat rețeta. Sună interesant dar rezultatul nu e la fel. Sosul de unt face crapul (care deja e un pește gras), grețos de gras.Vinul din sos nu e suficient pentru a tăia toată grăsimea aceea.
RăspundețiȘtergereRețeta aceasta ar merge mai degrabă la un pește slab. Cred că o voi mai încerca odată cu șalău sau cod.
Laura, vreau sa-ti spun ca pestele a fost delicios,deloc gras,crede-ma, este perfect !
ȘtergerePoti sa incerci reteta cu ce peste doresti, o sa fie delicios !
Multumesc de vizita !
La multi ani !