luni, 15 februarie 2016

Prajitura Sumegi


 Va propun sa incercati aceasta minunata prajitura ieftina, dar extrem de gustoasa !
Foaia din bezea cu nuca si crema de cacao + glazura din ciocolata fac din aceasta prajitura un desert delicios!  Va fi gata in maxim o ora!
Super reteta !



Ingrediente pentru o foaie de bezea mare ( tava de aragaz 35 cm)

4 albusuri
125 g zahar
125 g nuca macinata
1 lingura cu varf de faina
strop de sare

Ingrediente crema :

4 galbenusuri + 1 ou intreg
125 g zahar
3 linguri rase de cacao
125 g unt sau margarina
 1 lingurita esenta de vanilie sau rom

Glazaura :

100 g ciocolata neagra sau cu lapte 
50 g unt 

Eu am adaugat si 3 linguri de caramel .

Mod de preparare foaie bezea :

Mixam albusurile cu un strop de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana devine bezea tare si lucioasa . Dam la o parte mixerul si luam o paleta. Vom adauga incet si in trepte, nuca macinata amestecata cu faina.Amestecam usor sa nu se lase bezeaua.
Turnam blatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pt. 20-25 de minute pana incepe sa sa maroneasca pe margini.

Mod de preparare crema:

Amestecam galbenusurile, oul, zaharul si lingurile de cacao pana dispar cocoloasele. Asezam vasul pe baie de aburi si amestecam pana se ingroasa ca o budinca.
Dam la o parte si punem untul moale si esenta de vanilie.

Glazura : Daca tot avem pregatita baia de aburi, vom topi si bucatelele de ciocolata impreuna cu untul moale.

Asamblare :

Taiem foaia de bezea cu nuca in 3 parti egale ,pe lung, pe verticala .
Impartim crema in doua parti egale.
Peste prima bucata de foaie adaugam jumatate din crema,asezam a doua foaie si ultima parte de crema.Peste ultima foaie vom aseza glazura de ciocolata.
Dam prajitura la rece !


Un deliciu !

Pofta buna !

2 comentarii: