Ideala langa o cana de ceai fierbinte sau lapte !
Se prepara foarte usor !
Ingrediente :
200 g curmale uscate fara samburi
150 g nuca tocata grosier
250 ml lapte
2 oua
150 g zahar brun
300 g faina
50 g unt/margarina
2 lingurite praf copt
condimente de turta dulce sau 1/2 lingurita scortisoara si 2 plicuri zahar vanilat
Decor :
3 linguri gem de caise
nuca
Mod de preparare :
Se fierbe laptele si se toarna peste curmale .Adaugam si 50 g unt.Amestecam sa se topeasca.
Lasam sa se rehidrateze curmalele si sa se raceasca .
Amestecam faina cu praful de copt si condimente .
Pregatim o tava de 20 cm si o ungem cu unt.
Mixam ouale cu zaharul pana devin crema.Adaugam compozitia rece de curmale si nuca tocata grosier.
Amestecam.Acum vom cerne faina,condimentele si praful de copt; vom amesteca cu o paleta .
Turnam compozitia in tava si dam la cuptor incins in prealabil, la 180 de grade, pentru 40-50 de minute.O probam cu scobitoarea !
Cand prajitura s-a racit, o portionam si ungem prajiturelele cu gem de caise.Presaram nuca !
Pofta buna !
Multumesc pentru minunatele dumneavoastra retete.O primavara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !!!
RăspundețiȘtergereVa doresc numai bine !
As vrea sa o fac si eu, arata bine si e o rețetă interesantă și diferită de ce-am mai văzut, dar spuneti-mi vă rog, curmalele se toacă (mărunțesc)? Profit de aceasta interventie sa va mulțumesc de rețete!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult !
RăspundețiȘtergereAcum am vazut mesajul dumneavoastra, imi pare rau ! Curmalele se vor desface singure cand se rehidrateaza, dar puteti sa le maruntiti, daca doriti !
O minunatie de prajitura, foarte simpla, pe care sigur am sa o incerc !
RăspundețiȘtergere