marți, 12 ianuarie 2016

Prajitura cu mere sau dovleac in doua foi

Este un desert  ideal pentru cazul in care,desi nu va ajunge timpul,nu doriti sa renuntati la o prajitura de casa .
Aceasta prajitura o prepar foarte des, umpluta cu mere sau dovleac.
Aici este prajitura cu dovleac !

Prajitura cu foi , intinse pe dosul tavii, o gasiti AICI !




Ingrediente aluat :

200 g unt, margarina sau untura
150 g smantana
100 g zahar
3 pliculete de zahar vanilat
1 lingura de coaja razuita de lamaie sau portocala
2 oua
1 lingurita praf de copt sau bicarbonat de sodiu/amoniu
600 - 700 g faina

Ingrediente umplutura :

1,5 kg de mere sau dovleac ( curatate si razuite prin razatoarea mare) 
4-5 linguri zahar ( puteti sa adaugati dupa gust)
scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare coca :

Frecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam smantana,coaja de lamaie si ouale.  Dupa ce le-am incorporat si pe ele, vom adauga faina si praful de copt ; vom forma o coca .
Dam coca la frigider pentru 20 de minute !

Mod de preparare umplutura : 

Merele sau dovleacul se apun intr-o cratita cu 3 linguri de ulei, zahar si scortisoara.
Punem pe foc mic pana se inmoaie si scade zeama.Lasam sa se raceasca .

Asamblare :

Impartim coca in doua bucati egale si le intindem, pe hartie de copt, in doua foi egale, de dimensiunea tavii in care coacem prajitura.  (22/30 cm)
Asezam prima foaie in tava,cu tot cu hartie de copt, si o intepam cu furculita din loc in loc .
Intindem peste foaie toata umplutura .Asezam peste umplutura cea de-a doua foaie.O intepam si pe ea cu furculita .
Dam prajitura la cuptor incins la foc mediu pana se rumeneste usor si la suprafata.
Lasam sa se raceaca prajitura si apoi o portionam.
Pudram cu zahar farin vanilat.

Spornica si foarte gustoasa !

Pofta buna !




Un comentariu: