Ingrediente pentru 4 foi :
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri lapte(sau chiar apa)
2 oua
1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
30 linguri de faina(aprox.)
un strop de sare
Ingrediente pentru umplutura:
1 si 1/2 kg mere
1 lingurita scortisoara
2 plicuri zahar vanilat
100 g zahar
Mod de preparare foi:
Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema.apoi adaugam,pe rand,celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti.Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei .
Foile se intind usor si se coc foarte repede,pana prind putina culoare pe margini.
Umplutura:
Spalam merele,le curatam de samburi (eu le-am lasat cu coaja)si le dam pe razatoarea mare.
Punem merele razuite intr-o cratita impreuna cu scortisoara si zaharul.Lasam pe foc mic si amestecam pana se calesc usor si raman cu foarte putina zeama.
Cand s-a racit repartizam compozitia de mere intre foi .
Acoperim prajitura cu folie alimentara si o lasam pana a doua zi cand va fi frageda si o putem portiona.
Pudram cu zahar farin si servim.
Delicioasa!
PONT: Aceleasi foi ,eu le pregatesc si pentru prajiturile cu creme!
Pofta buna!
O minunatie!
RăspundețiȘtergereWeekend placut! pupici!
Pupici !
ȘtergereMultumesc.
Aromata si tare buna,racoritoare imi place,are straturi mai multe.pup Gabriela.
RăspundețiȘtergereGabriela,praji.este intr-adevar foarte buna!
ȘtergereTe pup!:)
yammy, sigur este pe gustul meu ;) Pupici
RăspundețiȘtergereEsti o draguta,ca de obicei.:)
ȘtergereMmmm, ce bunatate! Ce "chin" trebuie sa fie sa astepti pana a doua zi sa tai prajitura!!!
RăspundețiȘtergere:))
ȘtergereProblema cu rabdarea o are si sotul meu!:))
O duminica faina.
Daca-i cu mere, eu vreau vreo jumatate de tava ... Sau a disparut toata, cind s-a dat sotul tau la ea... Pupici si o duminica placuta !
RăspundețiȘtergereDany,cam asa s-a intamplat!:))
ȘtergerePupici!
un premiu dulce te asteapta la mine pe blog
RăspundețiȘtergereMultumesc!:)
ȘtergereCe bunatate de prajitura!!AI pastrat si pentru mine cateva bucatele, nu?
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula!
ȘtergereS-a dus prajitura,gata!:)
Ce mult imi place prajitura asta!!!!Yumyyyy
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Pup
RăspundețiȘtergere
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta, imagini frumoase, foarte gustoase, îmi place blog-ul are mai multe variante şi este de înaltă calitate... Va invitam sa vizitati blog-ul meu din Valencia, cu reţete tradiţionale din regiunea Valencia.
http://valenciagastronomic.blogspot.com.es
În această săptămână "Reteta fritters dovleac" şi săptămâna următoare "Mona Paşti din Valencia" ai de gând să-şi piardă?
În blog-ul meu puteţi găsi un Traducător
ta, dacă vă place gastronomie valenciană, puteţi plasa codul HTML pe blog-ul dvs., şi veţi avea acces direct la blog-ul meu, veţi vedea că se
drăguţ.