miercuri, 13 martie 2013

Plachie de novac

Timpul de preparare al acestui fel de mancare este destul de scurt,iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Aceasta plachie (tocanita de peste) o puteti prepara cu orice peste doriti.Va garantez ca amestecul de legume este absolut delicios.





Ingrediente:

1 novac curatat,spalat si portionat (fara cap)
2 ardei grasi, rosii
3 cepe mari
50 ml vin alb
2-3 catei de usturoi
1 cutie de rosii cuburi
sare,piper
2 frunze de dafin


Pestele se sareaza,se pipereaza,se  trece prin faina,apoi se prajeste 1-2 minute pe ambele parti.
Calim ceapa taiata pestisori pana devine sticloasa.Adaugam ardeii taiati bastonase subtiri,sare, piper si foi de dafin.Calim pana se inmoaie putin legumele;turnam rosiile si usturoiul zdrobit.Amestecam.
Turnam vinul si  mai lasam sa scada putin.
Intr-o tava intindem amestecul de legume si peste el asezam bucatile de peste.
Dam tava la cuptor incins pentru 20 minute.

Servim plachia de novac cu mamaliguta calda.

Pofta buna!



7 comentarii:

  1. Avem, avem pofta!! MMm ce bine arata!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun pestele cu o astfel de garnitura!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bun, bunut pestele... Nu stiam ca la mincarea asta i se zice plachie... La noi acasa, mai spuneam plachie la o persoana care mai mult statea decit facea ceva, adica se spune "sta ca o plachie"... hi, hi... Pupici !

    RăspundețiȘtergere