miercuri, 31 octombrie 2012

Pate alcoolizat

Daca doriti sa serviti ,cu adevarat,o tartina cu pate:) va ispitesc cu urmatoarea reteta exceptionala!:)





Ingrediente:

600 g ficatei de pui
250 ml vin alb
150 g unt
2-3 linguri cu smantana
1 ceapa mare
5 catei de usturoi
nucsoara
sare si piper


Spala ficateii,curata-i si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare.Separat,taie ceapa si caleste-o usor cu usturoiul.Adauga ficateii scursi.
Toarna vinul,presara un praf de piper si nucsoara si lasa vreo 10 minute pe foc,pana scade sosul format.
Dupa ce s-a racorit,zdrobeste totul cu blenderul,incorporeaza untul si smantana si amesteca.
Potriveste gustul de sare si lasa la rece minimum o ora.
E delicios cu paine prajita .

Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Io nu mananc ca ma îmbat! Hâc!
    Booooooo!!! De Halloween!!! :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai consumat de ceva vreme pate din comert insa pate facut in casa as manca fara oprire.

    RăspundețiȘtergere
  3. L-ai alcoolizat bine!!Mananc o felie de paine cu pate, si ma duc la somn J. Sunt convinsa ca e grozav de bun!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmm ce bunatate!!!Ti-am furat reteta :) Hugs!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata... iar daca-i alcoolizat, gata... m-ai imbatat ... Iau o feliuta de piine cu pateu si dispar ... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Este minunata!!! Iar de pui este preferata!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bun pate-ul! O alternativa cu mult mai sanatoasa a celui cumparat.

    RăspundețiȘtergere