luni, 29 octombrie 2012

Trottole cu ton

Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare.
Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma!
Azi, am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan.
Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:)





Ingrediente pentru 4 persoane:

500 g paste trottole
3 cutii cu ton in suc propriu
1 ceapa mica
4 catei de usturoi(optional)
400 g rosii cuburi(o cutie)
200 g pasata de rosii
1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
parmezan
ulei de masline
sare,piper
cimbru sau oregano


Mod de preparare:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase,normal!:)

Pofta buna!



13 comentarii:

  1. Arata foarte bine....mmmm si ce culori!!!Cu siguranta f.f. bun!hugs

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiam ca exista atatea si atatea tipuri de paste!

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate....!!!!!
    Mor de dragul "carliontilor" tai! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata pastele astea carliontate! Buna mancarica!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumoase sint pastele astea... Si motata mea a cumparat o punga de paste colorate, iar acum trebuie sa inventez o reteta...
    Si noi mincam des paste cu ton, delicioase... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. arata foarte bine ,dar ce este pasata si la ce ajuta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasata de rosii este un fel de bulion mai usor,o pasta de tomate care ajuta la ingrosarea sosurilor.Se gaseste in toate supermarketurile.
      Este un fel de suc de rosii mai gros si mai dulce.
      Multumesc de vizita!:)

      Ștergere