vineri, 2 noiembrie 2012

Supa Minestrone

Supa Minestrone este o supa italiana cu adevarat delicioasa,cu multe vitamine.
Modul de preparare difera de la o casa la alta si de la o zona la alta.



Ingrediente:

4 litri de apa
500 g ciuperci proaspete
2 morcovi
1 pastarnac
1 capatana de telina
4 cartofi
400 g rosii cuburi
100 g unt
1 legatura patrunfel
100 g paste mici
smanatana dresa cu galbenus de ou(optional)
parmezan(optional)
sare si piper

Spalam legumele.Punem apa la fiert cu sare, morcovii,telina,pastarnacul si cartofii taiati.Lasam 10 minute.
Adaugam rosiile si pastele.
Separat,am spalat ciupercile ,le-am taiat felii si le-am inabusit in unt cu putina sare si piper.
Cand legumele au fost aproape fierte am adaugat ciupercile impreuna cu sosul lasat  si am lasat sa dea cateva clocote.
Inainte de a servi ,presaram patrunjel tocat fin si parmezan.
Daca doriti,puteti drege supa cu galbenus si smantana.

Pur si simplu,delicioasa!

Pofta buna!

11 comentarii:

  1. Am vrut sa fac si eu saptamina asta, dar tot mai avea cite ceva prin frigider si am renuntat. Dar saptamina viitoare, daca tot e frig, bag totul la oala sub presiune (ustensila mea noua), ca am o gramada de verdeturi,legume in congelator... Numai ca pun atit de multe in minestrone, ca trebuie sa mixez pentru domnisoara, sa gaseasca doar pasta printre dinti...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dani,mi-ai descretit fruntea,te pup !
      Nu uita sa atasezi si un pai la farfurie!:))

      Ștergere
  2. Mai Adina, cred ca nici la italieni acasa nu gasesti atatea forme de pasta cate ai prezentat tu aici! Noi suntem saraci în pasta....
    Supa e excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bine arata supica asta, am tot auzit eu de ea ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere