De cate ori gatesc cu vin alb mancarea capata o alta savoare:un gust complex,dimensiuni noi,o savoare aparte.
Lamaia a desavarsit acest preparat minunat.
Ingrediente:
10 ciocanele de pui prajite
200 ml vin alb sec
1 lamaie(coaja si zeama)
1 ceapa
100 g unt
400 g orez
Mod de preparare:
Se toaca ceapa marunt si se caleste in unt.Adaugam orezul spalat in prealabil ,turnam vinul si zeama de lamaie.Amestecam si lasam sa fiarba pana se absoarbe lichidul .
Asezonam cu sare si piper.Acum este momentul sa acoperim orezul cu apa si fierbem pana cand bobul de orez este aproape fiert.Daca mai este nevoie mai adaugam apa.Ciocanelele de pui prajite le asezam in orez si mai lasam 5 minute sa fiarba.
Trebuie sa avem grija sa nu se lipeasca.
Cand este gata ,presaram coaja de lamaie rasa,punem capacul la vas si inchidem focul.
Va doresc pofta buna!
Primul venit,primul servit.Norocul meu!
RăspundețiȘtergerePupici!
Ce buna mancarica, imi place mult! Te pup
RăspundețiȘtergereNici nu stiu ce sa zic..... mi-a furat farfuria Mihaela! :((
RăspundețiȘtergerepupici grasi! :))
Pui fraged si acrisor, buuun!
RăspundețiȘtergereDupa o invitatie asa frumoasa, stim unde sa venim pentru masa de pranz:)
RăspundețiȘtergereOf, of... am ajuns tirziu, mai ai vreun copanel, o aripa, ceva si pentru mine ?! Buna papita, dar sigur in seara asta ma voi multumi cu minestronele meu... Pupici !
RăspundețiȘtergereS-a papat de ceva vreme!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru mesajele dragute,asa ca voi!;)