joi, 23 aprilie 2015

Aripioare dulci-picante si cartofi copti

Poftiti la masa ! Va asteapta un pranz gustos pregatit in 10 minute,restul timpului tine de cuptor.
Aripioarele de pui gatite in vin,unse cu miere ,ardei si rosii sunt un rasfat pentru papilele gustative ! Ce sa mai spunem de cartoful copt aromatizat cu smantana si usturoi....



Ingrediente aripioare dulci picante :

8-10 aripioare de pui
1 lingura boia iute
2 linguri ulei
100 ml vin rosu
2 rosii
1 ardei iute rosu
1 ardei gras rosu
1 lingura de miere
sare.piper

Tocam ardeiul marunt.
Decojim rosiile si le tocam marunt.
Amestecam boiaua iute cu miere.
Asezonam aripioarele cu sare si piper .Acum, le frecam cu mierea amestecata cu boia.Le asezam in tava si peste ele vom imprastia ardeiul si rosiile tocate marunt.Stropim cu ulei si turnam vinul rosu.
Coacem la cuptor timp de 60 de minute .

Cartofii copti :

4 cartofi medii
100 g smantana sau iaurt grecesc
patrunjel verde/marar
4 catei de usturoi

Se spala cartofii in coaja si se invelesc in folie de aluminiu.Dam la cuptor ,pe gratar,pe langa tava cu aripioare timp de 40-50 de minute.
Intre timp, amestecam usturoiul pisat cu iaurt si sare.Cand cartofii sunt gata,desfacem folia si taiem cartofii in jumatate fara sa desprindem cele doua jumatati.
Punem smanatana aromata si presaram patrunjel .

Serviti aripioarele delicioase cu cartofii copti !



Pofta buna !

4 comentarii: