4 oua mari
400 ml lapte caldut aromat cu pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
400 ml frisca lichida
400 g fructe de padure proaspete sau congelate
200 g zahar
Primul pas : Daca folosim fructe congelate,cum este cazul in aceasta postare,vom pune fructele congelate presarate cu zahar (cam 3-4 linguri) in tigaie si le vom lasa pana isi lasa sucul. La fel procedam si cu fructele proaspete.
Dam la o parte de pe foc si le punem intr-o sita sa se scurga .Vom pastra siropul pentru decor !
Pasul doi : Vom mixa cele 4 oua cu 200 g zahar pana se albesc.Turnam laptele aromat,amestecam si asezam vasul pe foc mic.Amestecam cu telul pana se ingroase putin,ca o smantana.
Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca bine.
Pasul trei : Batem frisca tare .
Pasul final : Amestecam usor frisca cu crema de oua rece si fructele scurse .
O lasam la congelator pana a doua zi.
Ce sa zic ,este o inghetata alifioasa ,vanilata si acrisoara.
Servim in cupe de inghetata asezonata cu siropul fructelor.
Sa aveti pofta !
daca tot s-a incalzit afara, e binevenita aceasta inghetata :)
RăspundețiȘtergere