miercuri, 25 februarie 2015

Tort cu crema de ciocolata alba,ganache de ciocolata si cirese

Acest tort l-am pregatit in maxim 2 ore si a fost un real succes.
Este un tort economic, de casa, generos si plin de gusturi minunate.









Ingrediente blat de cacao 28 cm si mod de preparare  gasiti AICI .


Ingrediente ganache de ciocolata :

200 g ciocolaat neagra
100 g ciocolata cu lapte
400 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca


Modul de preparare este foarte usor :

Maruntim ciocolata si o punem peste frisca lichida.Asezam craticioara pe foc mic si amestecam bine pana se topeste ciocolata.Dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca.Punem crema la frigider pentru o ora sau la congelator pentru 20 de minute.Eu asa fac cand ma grabesc.:)
Scoatem crema rece si o mixam foarte bine pana isi dubleaza volumul si se intareste suficient de bine ca sa putem orna cu ea.
Vom opri cateva linguri de ganache pentru ornat !
Vedeti ce consistenta si luciu are ?!


Ingrediente crema de ciocolata alba :

500 ml lapte
100 g margarina/unt
1 esenta de vanilie sau baton de vanilie
2 linguri de zahar
5 linguri de amidon sau 6 linguri de faina
100 g ciocolata alba maruntita

1 borcan mare cu compot de cirese

Mod de preparare crema de ciocolata alba  :

Dizolvam cele doua linguri de zahar si amidonul in 100 ml lapte rece.
Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu ciocolata alba .Cand incepe sa fiarba ,adaugam amidonul dizolvat in laptele rece si esenta de vanilie.Amestecam energic pana se ingroase si nu are cocoloase.Daca se intampla sa faca cocoloase,nu va faceti griji,le veti indeparta cu mixerul,mai tarziu.
Dam crema la o parte de pe foc,o lasam sa se raceasca.
Incorporam untul moale in crema rece mixand cateva minute.

Vom opri cateva linguri de crema pentru ornat ~!

Blatul taiat in 3 felii se va insiropa cu sucul de le compotul de cirese.
Peste primul blat insiropat vom intinde un strat de crema de ciocolata alba si apoi vom imprastia cirese peste ea.

Vom opri cateva cirese pentru decor !

Asezam al doilea blat;il insiropam si asezam un strat de ganache.
Al treilea blat insiropat peste care vom aseza aveline cu ajutorul unui pos sau seringa pentru ornat si cirese.
Pentru un aspect mai frumos am pus codite de cirese uscate;le pastrez de vara pentru ceaiul diuretic din iarna.:)

O sa va placa foarte mult !

Pofta buna !



6 comentarii: