duminică, 30 noiembrie 2014

Negresa de post cu gem si nuca

Cine poate rezista mirosului de prajitura proaspat coapta ?

 

Ingrediente pentru o tava 22/30 cm  :

250 g zahar
100 g ulei
600 g faina
3 linguri cacao
300 ml apa
4 linguri gem acrisor
100 g miez de nuca
coaja rasa de lamaie
2 pliculete zahar vanilat
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita bicarbonat


Mod de preparare:

Mixam zaharul cu uleiul . Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, gemul si 300 ml apa.Omogenizam.
Cand amestecul este omogen, adaugam „în ploaie” faina cernută amestecata cu pudra de cacao.
Asezam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presaram nucile maruntite .
O dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute,foc mediu, pană trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se raceste prăjitura, o portionam.

Este foarte gustoasa,nici nu zici ca este de post !

Pofta buna !

3 comentarii: