Dragilor,eu iubesc caramelul in orice desert ,asa ca m-am gandit sa fac o prajitura cu multa crema caramel, blat umed ,bine insiropat :) si glazura lipicioasa de cacao.
A iesit o bunatate !
Ingrediente pentru un blat moale si umed :
4 oua
4 linguri de cacao
200 g margarina/unt
180 g faina
200 g zahar
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
Mod de preparare :
Ouale intregi le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Cacaua cernuta o amestecam bine cu margarina foarte moale, si o turnam incet peste oua in timp ce mixam.
Faina amestecata cu praful de copt o punem ,in trepte, peste compozitie si mixam la viteza mica.
Nu uitam de esenta de vanilie.
Asezam aluatul intr-o tava cu marimea 30/20 si dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Inchidem focul la cuptor si lasam sa se racoreasca blatul cu usa intredeschisa .
Gata,se face repede .
Crema caramel :
200 g zahar
250 ml smantana lichida pentru frisca
50 g unt
3 linguri de amidon
esenta de vanilie
Topim zaharul si stingem cu smantana lichida.Lasam pe foc mic pana se topeste zaharul.Adaugam amidonul si amestecam energic pana se leaga .Dam la o parte de pe foc si punem untul.
Lasam sa se raceasca si dam crema la frigider o jumatate de ora.
O mixam foarte bine si adaugam esenta de vanilie.
Blatul se taie in doua ,se insiropeaza cu putin sirop caramel (doua linguri de zahar topite peste care punem 80-100 ml de apa).Putem adauga si esenta de rom.
Blatul se insiropeaza cu sirop rece.
Adaugam toata cantitatea de crema intre blaturi.
Glazuram prajitura cu o glazura ieftina,gustoasa si lipicioasa, facuta din :
3 linguri de cacao
3 linguri de zahar
5 linguri de apa/lapte
Punem toate ingredientele intr-o craticioara mica,pe foc,si amestecam pana se leaga.
Daca glazura iese prea groasa o mai subtiem cu putina apa calda.
Turnam glazura peste prajitura si o dam la frigider.
Este atat de buna !
Nu te pot contrazice!
RăspundețiȘtergereda ce bine arataaa!!!
RăspundețiȘtergereArata suuuper bine!!!
RăspundețiȘtergereCat de apetisant arata prajitura ta!
RăspundețiȘtergereSuper arata prajiturica, vreau si eu cateva bucati! Pup
RăspundețiȘtergereO bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergereO prajitura pe gustul meu!
RăspundețiȘtergereVa multumesc !
RăspundețiȘtergereCe smântână lichidă pt prăjituri a ti folosit?
RăspundețiȘtergereCamelia, am folosit smantana lichida Pilos de la Lidl,foarte buna !
RăspundețiȘtergereSpor la treaba !
Camelia, am folosit smantana lichida Pilos de la Lidl,foarte buna !
RăspundețiȘtergereSpor la treaba !
Adina, toate prajiturile tale arata exceptional!
RăspundețiȘtergereIntrebare pentru reteta asta - crezi ca se poate face tort?
Multumesc!
Adina, cat de mare sa fie tava?
RăspundețiȘtergere