miercuri, 26 noiembrie 2014

Conopida gratinata

Iata o idee apetisanta,numai buna de pus pe masa !
Conopida in rol principal !


Ingrediente :

1 conopida medie
300 g cascaval razuit
1/2 litru lapte
3 linguri de faina
un pic de nucsoara
sare si piper
100 g unt si 50 ml ulei

Mod de preparare :

Se spala si se rup buchetelele de conopida,care se pun la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se scurg de apa si se intind intr-o tava.

Intr-o tigaie inalta punem untul si uleiul la uncins;adaugam faina si ogenizam. Turnam laptele putin cate putin,desfacand faina sa nu faca cocoloase.Lasam pe foc 5 minute sa se lege bine amestecand continuu.
Putem folosi un tel.
Dam la o parte de pe foc tigaia si punem 150 g de cascaval. Amestecam pana se topeste.Presaram sare,piper si nucsoara.
Acoperim conopida cu sosul alb si presaram restul de cascaval razuit.
Dam tava la cuptor pentru 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.

Servim preparatul cald, ca antreu sau ca fel principal !

Pofta buna ! 





3 comentarii:

  1. Ador conopida, sub orice forma ar fi ea! O rontai indiferent daca e prajita, coapta, cruda, murata... deja imi ploua in gura! Sa tot gatiti feluri de mancare cat mai multe si delicioase ca acesta! Faceti o treaba minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. am facut doar de 2 ori anul acesta, imi place taaareee mult!

    RăspundețiȘtergere