Conopida in rol principal !
Ingrediente :
1 conopida medie
300 g cascaval razuit
1/2 litru lapte
3 linguri de faina
un pic de nucsoara
sare si piper
100 g unt si 50 ml ulei
Mod de preparare :
Se spala si se rup buchetelele de conopida,care se pun la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se scurg de apa si se intind intr-o tava.
Intr-o tigaie inalta punem untul si uleiul la uncins;adaugam faina si ogenizam. Turnam laptele putin cate putin,desfacand faina sa nu faca cocoloase.Lasam pe foc 5 minute sa se lege bine amestecand continuu.
Putem folosi un tel.
Dam la o parte de pe foc tigaia si punem 150 g de cascaval. Amestecam pana se topeste.Presaram sare,piper si nucsoara.
Acoperim conopida cu sosul alb si presaram restul de cascaval razuit.
Dam tava la cuptor pentru 10 minute pana se formeaza o crusta aurie.
Servim preparatul cald, ca antreu sau ca fel principal !
Pofta buna !
Ador conopida, sub orice forma ar fi ea! O rontai indiferent daca e prajita, coapta, cruda, murata... deja imi ploua in gura! Sa tot gatiti feluri de mancare cat mai multe si delicioase ca acesta! Faceti o treaba minunata
RăspundețiȘtergeream facut doar de 2 ori anul acesta, imi place taaareee mult!
RăspundețiȘtergere1/2 litru lapte ,asta cit?
RăspundețiȘtergere