Nucile crocante si ciresele lipicioase se intalnesc in aluatul fraged si aromat din aceste fursecuri.
Ingrediente :
4 oua
1 cana de ulei
250 gr.de zahar
esenta de vanilie sau migdale
1 cana de cirese uscate
1/2 cana cu nuci maruntite
600-700 gr. de faina
un varf de cutit cu praf de copt
un strop de sare
Intr-un castron mare punem ouale intregi, zaharul,aromele si le mixam pana isi dubleaza volumul .Adaugam putin cate putin uleiul , urmeaza faina amestecata cu praful de copt si sare.
Cantitatea de faina poate sa difere in functie de marimea oualor ; adaugam faina pana in momentul in care compozitia cade greu de pe lingura .
Dupa aceasta operatie, aruncam in castron nuca si ciresele si amestecam cu o lingura de lemn
Nu pot fi facute cu posul pentru ca este o compozitie groasa!
Le dam la cuptor ,la foc mediu, pentru 20 minute, pana capata pe fund o culoare usor maronie.
Sa le scoateti din cuptor cat timp sunt deschise la culoare !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu