vineri, 7 martie 2014

Supa de porumb (de post sau nu)

Ceapa verde,untul catifelat si porumbul dulce confera un gust deosebit acestei supe cremoase si hranitoare.
Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului.
Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .
Stiati ca doar 100 de grame de porumb contine multivitamine din grupa B, vitamina E,fier,fosfor,magneziu,zinc,potasiu,hidrocarburi,amidon si albumine ?





Ingrediente pentru 4 portii generoase  :

500 g porumb fiert,scurs
1 legatura de ceapa verde
150 g rosii cubulete in suc
50 g unt sau ulei
150  ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia
sare si piper

Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)

Mod de preparare: 

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel piure.Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros,putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper.Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite .:))
Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.


Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

2 comentarii: