Daca tineti post puteti folosi lapte de soia si ulei de floarea soarelui, in locul laptelui de vaca si untului.
Daca nu tineti post puteti servi supica cu bacon fript .
Stiati ca doar 100 de grame de porumb contine multivitamine din grupa B, vitamina E,fier,fosfor,magneziu,zinc,potasiu,hidrocarburi,amidon si albumine ?
Ingrediente pentru 4 portii generoase :
500 g porumb fiert,scurs
1 legatura de ceapa verde
150 g rosii cubulete in suc
50 g unt sau ulei
150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia
sare si piper
Pentru servit : crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)
Mod de preparare:
Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele,pana devine o pasta aurie.
Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel piure.Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa.
Pentru a da un gust mai savuros,putem inlocui apa cu o supa de legume.
Asezonam cu sare si piper.Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite .:))
Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.
Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.
Pofta buna la supa dulce si cremoasa !
O reteta savuroasa! :))
RăspundețiȘtergereLa multi ani de ziua femeii!
te pup!
Delicioasa supa!!
RăspundețiȘtergere