Data viitoare,chiar daca este delicioasa si asa, ma voi juca un pic cu ingredientele, o voi imbogati cu fructe uscate,sirop de portocale...:)
Aceasta prajitura a fost gatita pe Kanal D in cadrul emisiunii Draga mea prietena.
4oo g foi de placinta
300 g smantana 12% grasime sau iaurt grecesc
200 g zahar
5 oua
150 ml ulei
1 plic praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lamaie
7 linguri de zahar 500 ml apa
1 lingura coaja de lamaie
esenta de lamaie (optional)
zeama de lamaie
Foile dezghetate le taiem in bucatele mici.Ouale le mixam impreuna cu zaharul,uleiul si praful de copt.
Adaugam smantana si foile rupte,le amestecam in compozitie cu ajutorul unei palete.Punem esenta de vanilie si o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Dam la cuptor preincalzit pentru 40 de minute,foc mediu.
Daca folosim tava de yena nu o mai ungem cu nimic.
Intre timp,pregatim siropul de zahar ars.
Caramelizam pe foc mic cele 7 linguri de zahar si stingem cu 500 ml apa .Punem coaja de lamaie.Lasam pe foc sa se topeasca tot zaharul.
Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !
O portionati rece,daca aveti rabdare .:))
Parol, este delicioasa si stropita cu putina miere ! :))
Dam la o parte si lasam sa se racoreasca.Vom pune in sirop esenta de lamaie si zeama de lamaie (o lingura,maxim doua,dupa gust).Turnam siropul peste prajitura calda !
O portionati rece,daca aveti rabdare .:))
Parol, este delicioasa si stropita cu putina miere ! :))
chiar o idee minunata!!!
RăspundețiȘtergereFoarte buna prajitura!!!
RăspundețiȘtergereO am si eu in plan, sa vad cand o fac. Faina de tot a iesit a ta.
RăspundețiȘtergereimi place tare mult cum arata!!!
RăspundețiȘtergereSi eu o pregatesc deseori pentru coplila mea.Tare buna este.Si ce frumoas arata
RăspundețiȘtergere