vineri, 14 martie 2014

Tocanita de naut cu macrou


Aceasta tocanita este foarte spornica si aromata, nu doar datorita legumelor, ci si acestui peste raspandit,si nu foarte scump, care aduce sanatatii noastre prin prisma acizilor grasi omega 3 si proteinelor, suplimente nutritive .
Despre beneficiile nautului am tot vorbit in retetele anterioare,asa ca ne bucuram de el si in aceasta tocanita.






Ingrediente pentru 8 portii :

8 bucati de macrou
800 g naut fiert si scurs
2 ardei rosii
2 cepe mari
400 g rosii cuburi (conserva)
sare,piper
3 foi de dafin
1/2 lingurita de cimbru
patrunjel


Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.

Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien .
Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior.
Pestele l-am presarat cu sare,piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei,pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.

Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare ; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute.Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul.Amestecam si adaugam rosiile.Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut.Punem o cana de apa,acoperim si lasam sa dea cateva clocote .
Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute,suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.

Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu