miercuri, 8 ianuarie 2014

Caponata siciliana

Dupa toata "porcaria" din farfuriile de sarbatori ,delicioase dealtfel, :) m-am gandit sa ne reimprietenim cu legumele colorate  !
Am luat la rasfoit Meniul Perfect al lui Gordon Ramsay si mi-a atras atentia aceasta tocanita italiana,chiar deosebita daca o serviti cu paine taraneasca !



Ingrediente:

1 vanata mare taiata bucati
4 tulpini de telina Apio taiate
1 ardei gras rosu,fara seminte si taiat cubulete
1 ardei gras verde
1 ceapa taiata mare
5 rosii mari tocate cuburi
3-4 catei de usturoi,tocati
6 linguri de ulei de masline
150 g masline verzi (de preferat fara samburi)
50 g capere scurse
2 linguri otet balsamic sau otet de vin rosu
2 linguri zahar tos
busuioc verde (eu nu ma avut)

Incingem uleiul de masline intr-o tigaie mare cu baza grea si stabila si punem in ea bucatile de vanata,ceapa,telina si ardeiul cu putina sare si piper.


Le sotam pe foc mare timp de 5 minute.
Adaugam rosiile impreuna cu usturoiul,zaharul,otetul,maslinele si caperele.
Lasam legumele la foc mare 8-10 minute,amestecand din cand in cand.Dam la o parte de pe foc,lasam putin sa se racoreasca si apoi presaram busuioc tocat.
Servim caponata cu paine de tara.

Grozava !

Pofta buna !

10 comentarii:

  1. recunosc ca si eu as prefera acum ceva salate :) Buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna seara! Va deranjez din partea petitchef.ro. As vrea sa vorbim cateva clipe daca aveti un pic de timp.

    Multumesc anticipat,
    Camelia
    www.petitchef.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata tare delicios,servita cu paine proaspata sigur este tare bun!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara!
    V-am trimis un mesaj de contact Petitchef. Puteti verifica?

    Camelia
    www.petitchef.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca o sa incerc si eu mancarica asta! Prea bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca e minunat acest fel, eu iubesc legumele, asa ca o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere