Se pot pregati din timp !
Bine infasurati,acesti cilindri de aluat fraged,aromat si bogat vor tine foarte bine la congelator pana la 3 luni,asta insemnand ca poti avea biscuiti proaspeti,fara sa faci un efort deosebit ,oricand ai pofta sau musafiri.Doar se dezgheata aluatul peste noapte in frigider,apoi il tai felii si il coci.
Se prepara in doar 30 de minute si se obtin 22 de biscuiti !
180 g unt moale (eu i-am facut si cu margarina Rama si au fost la fel de fragezi)
90 g de zahar
80 g nuci taiate grosier sau fistic
80 g merisoare uscate
225 g faina
esenta de vanilie (1 fiola)
Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma.Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn.Punem si nucile cu merisoarele.
Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos.Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm.
Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara,apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni.
Se incinge cuptorul la 180 de grade .
Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .
Se lasa sa se raceasca in tava.
Sunt foarte fragezi !
POFTA BUNA !
LA MULTI ANI !
Foarte buni! Imi plac mult!
RăspundețiȘtergereLa multi ani 2014! Iti doresc un an nou plin cu bucurii, sanatate si impliniri pe toate planurile!
RăspundețiȘtergereArată foarte bine! Am văzut o rețetă asemănătoare săptămâna trecută într-o emisiune culinară și mi-a atras atenția și atunci. O voi încerca și eu, curând!
RăspundețiȘtergereFoarte buni! La multi ani!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereHabar nu aveam ce-s alea merisoare! :))))))
Acum stiu! :))
pupici!
La multi ani cu bucurii multe in 2014. fain biscuitii.Te pup.
RăspundețiȘtergereLa mulți ani,Adina!
RăspundețiȘtergereÎți doresc un an fericit cu multe reușite!
Arată super,mi-ai dat o idee, cu siguranță îi voi încerca !
Să ai o seară frumoasă!
Pup cu drag!