Ingrediente:
1 pachet cu foi de napolitane
500 g zahar
3 oua
200 g unt/margarina
1 lingura cu varf de cacao
2 lingurite cu esenta de rom
250 g nuci macinate (eu am lasat-o mai mare)
Se mixeaza jumatate din cantitatea de zahar(250g) cu ouale pana capata consistenta unei spume.Se lasa deoparte.
Se rastoarna restul de zahar intr-o cratita/tigaie si se caramelizeaza la foc mediu pana devine auriu,apoi se retrage vasul de pe foc.Adaugam untul,nucile macinate,esenta de rom,cacaoa si se amesteca bine.
Se dauga si crema de oua si se mai fierbe pe foc mic 5 minute.
Se amesteca bine sa topim toate gramajoarele de zahar care se formeaza.
Se asaza pe un blat o foaie de napolitana si se unge cu o parte din crema-caramel.Se repeta operatiunea pana se epuizeaza crema.Deasupra prajiturii se asaza un fund de lemn si se preseaza bine,pentru a ne asigura ca foile au aderat la crema si nu exista goluri de aer.
Se taie prajitura in patratele dupa minimum 4 ore.
Se prepara in 30 de minute si este super buna,normal!:)
Pofta buna!
Sarbatori fericite !
Mmmm, ce-mi place prajitura asta!
RăspundețiȘtergereDelicioasa prajitura!!!Yumyy!
RăspundețiȘtergeren-am mai facut de muuult de tot, dar imi amintesc ce mult o iubeam in copilarie!
RăspundețiȘtergereO prajiturica foarte buna. Saeara buna!
RăspundețiȘtergereaveti carte de bucate in comert??
RăspundețiȘtergereDe nerefuzat!!!
RăspundețiȘtergereLa mult ani!!! Un 2014 plin de realizari si bucurii!!!
RăspundețiȘtergere