Aceste prajiturele lipicioase si aromate sunt atat de bune,incat toata lumea va vrea cate una.
Am folosit atat sucul de la portocale si lamaie cat si coaja,nu doar pentru ca dau o aroma placuta dulciurilor,ci si pentru ca aduc beneficii sanatatii noastre.Coaja de lamaie ajuta la scaderea colesterolului,sustine vasele de sange si normalizeaza presiunea arteriala.
Ca sa obtinem beneficii maxime trebuie sa alegem fructe cu coaja necerata sau putem indeparta ceara de pe fructe daca le punem intr-o cratita cu apa rece in care adaugam 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu si le frecam usor. Ajuta foarte bine la indepartarea impuritatilor care ar ramane dupa spalarea numai cu apa de la robinet.
250 g de faina
180 g de unt rece,taiat in cubulete
85 g zahar pudra
Ingrediente pentru crema:
2 portocale
1 lamaie mare
5 oua
350 g zahar
50 g faina
1 lingura rasa de amidon
Mod de preparare aluat:
Incingem cuptorul la 180 de grade.
Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 23x33cm.
Amestecam faina,zaharul si untul,folosind un robot de bucatarie sau mixerul.
Mixam pana se formeaza un aluat sfaramicios .Se rastoarna direct in tava pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri,presand usor.
Dam aluatul la cuptor pentru 20 de minute.
Mod de preparare crema:
Radem coaja de la portocale si lamaie,apoi le stoarcem de zeama.Avem nevoie de 150 ml suc.
Batem ouale cu zaharul cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul.Adaugam coaja rasa de la citrice(dupa gust) si sucul,amestecam putin pana la omogenizare.Punem faina si amidonul,mixam din noua pana se incorporeaza.Turnam crema peste aluat si mai dam la cuptor inca 20 de minute pana se inchega complet.
Lasam prajitura la racit in tava,apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat,se taie si se serveste.
Vai,vai,vai cat este de aromata si de cleioasa.:)) Se prepara atat de usor...
Putem sa le pregatim cu cateva zile in avans.Le pastram acoperite cu folie.Este la fel de gustoasa si dupa 3 zile.
Simtiti spiritul Craciunului ?:)
Pofta buna!
WOW iubesc prajiturile cu crema de portocale sau lamaie! Kisses
RăspundețiȘtergereMoammma da ce pofta mi-ai facur. Salvez reteta.
RăspundețiȘtergereTe pup, sa ai seara faina.
Felia de pe paletica e a mea ?! Delicioasa prajitura ta, cu atitea citrice... Pupici !
RăspundețiȘtergereImi place maxim. E usor de facut intr-adevar.
RăspundețiȘtergereSint convinsa ca este delicioasa.
RăspundețiȘtergereBuna! Multumim pentru reteta, o variatiune interesanta pe tema claiscelor lemon squares! Cred ca ies super cu portocale!
RăspundețiȘtergereO singura intrebare insa, cand adaugi tu sucul de fructe in crema? La final?
Laura
Multumesc pentru vizita si atentionare !
ȘtergereAcum am modificat.Sucul de fructe se adauga odata cu coaja,imediat dupa mixarea zaharului cu ouale.
Te pup!
Nu ai pentru ce, eu multumesc!
ȘtergereLaura
Bună Adina!
RăspundețiȘtergereDupă cum arată cred,că a fost delicioasă...!
O zi minunată îți doresc!
Pup cu drag!
cred ca e delicioasa!
RăspundețiȘtergereMa bucura vizitele voastre,va multumesc!:)
RăspundețiȘtergereGrozava prajitura!!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu foarte aromat! Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte aromata prajitura! Sa inteleg ca se separa crema singura, la cuptor, ca si cum ar fi inca o foaie de aluat deasupra? Asa pare in fotografie.
RăspundețiȘtergereImi place! Trebuie s-o incerc!
RăspundețiȘtergerePrajitura asta suna excelent pentru Craciun! Cred ca mi-ar placea maxim!
RăspundețiȘtergereVa multumesc mult!
RăspundețiȘtergereSunt happy ca va place!:)
Sarbatori fericite!
arata delicious...vreau sa incerc reteta ; in imagine arata ca ar fi si deasupra aluat dar in modul de prepare nu am ciiti nimk despre acest lucru ... am omis ceva ?
RăspundețiȘtergereReteta este perfecta !
RăspundețiȘtergereSa o tineti la cuptor exact cat scrie in reteta !
Super cu drag si stima iti pot spune ca scriu retete de o ora,fac si eu de toate dar am descoperit a tine ceva fantastic un stil mai usor de preparare a cremelor,blaturilor si au savoarea citricelor.In Elvetia pentru o simpla prajitura cu crema de lamiie si blat cu menta m-au felicitat cei din Anglia.Daca stiam stilu tau de retete eram in top.Multumesc si mult succes Adina.
RăspundețiȘtergereVorbele tale ma incalzesc,multumesc din suflet !
ȘtergereAsta am si urmarit sa fac,retete accesibile si usor de preparat !
Te imbratisez cu drag !:)
crema nu se fierbe se pune direct peste prajitura ?
RăspundețiȘtergereDa, exact asa cum scrie in reteta !
ȘtergereAcum am vazut mesajul, scuze !