Este pentru prima data cand gatesc acest fel de mancare.Nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa.:)
Reteta din revista Good Food.
Ingrediente:
4 fire de praz cu tija alba cat mai lunga,taiate in bucati mici
1 ceapa medie, taiata solzisori
200 g masline negre pe care le intepam cu o scobitoare
250 g suc de rosii
3 foi de dafin
1 lingurita de zahar
sare si piuper
patrunjel
Se curata,se spala si se taie prazul.
Se calesc ceapa si prazul in 4-5 linguri de ulei,la foc mic,pana se inmoaie,intr-un vas termorezistent pentru cuptor.
Se toarna sosul de tomate si,eventual,se mai adauga putina apa ca mancarea sa iasa mai zemoasa.
Se adauga maslinele,se acopera vasul cu un capac si se mai lasa la fiert 10 minute.Adaugam dupa gust sarea,piperul,foaia de dafin ,zaharul si se mai lasa 5 minute la fiert.
Se ia vasul de pe foc si se introduce la cuptor incins pentru 10 minute.
Se scot foile de dafin,presaram patrunjel si se serveste mancarea de praz fierbinte,cu paine taraneasca alaturi.
Pofta mare!
Delicioasa!
RăspundețiȘtergerete astept cu mare drag, la o noua provocare: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
RăspundețiȘtergereBuna mancare! Am vazut maslinele si am venit repede sa mai prind si eu cateva!
RăspundețiȘtergere