miercuri, 17 iulie 2013

Spaghete cu midii si sos de smantana dulce

Din darurile marii am pregatit o portie mare de spaghete cu midii fantastice.
Midiile sunt foarte gustoase si  se numara printre cele mai apreciate delicatese ale marilor restaurante,servite atat proaspete in boluri cu gheata,cat si gatite in cele mai ingenioase feluri.



Ingrediente :

500 g midii (doar carnea)
400 g spaghete
5 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
400 ml smantana pentru gatit
sare,piper,chilli uscat
patrunjel
1 lime/lamaie

Punem spaghetele la fiert si le pregatim pana devin al dente.
Scoicile le scufundam de 2-3 ori in apa rece si apoi le scurgem bine.
Intr-o tigaie mare si adanca incingem uleiul de masline si calim putin usturoiul( zdrobit cu lama la cutit) si apoi tocat marunt .Punem si scoicile,le tavalim prin uleiul aromat cam 3-4 minute,asezonam cu sare,piper si adaugam smantana .Punem capacul si lasam sa fiarba cateva minute,sa mai scada putin, dupa care presaram patrunjelul tocat,chilli si spaghetele scurse. Amestecam bine spaghetele cu sosul si midiile.
Dam la o parte tigaia de pe foc,stropim putina zeama de lamaie si servim.

Pe cuvant,sunt niste paste colosal de gustoase!:)

Pofta buna!


6 comentarii:

  1. Prezent... eu sint pur si simplu indragostita de fructele de mare, daca ar costa mai putin, cred ca nu as mai pune gura pe altceva... Delicioase midiile nu numai cu paste ci si cu pilaf de orez. Uite cum imi fac pofta la ceas de seara. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce minunatie! Un adevarat deliciu! O mancare tare, tare gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu doua zile in urma am facut aceasta reteta,SUPER !
    Multumesc pentru reteta !

    RăspundețiȘtergere