luni, 22 iulie 2013

Inghetata cu arahide sarate si stafide in ciocolata


Dragilor,simtim gustul vacantei savurand o cupa din inghetata asta minunat de cremoasa,fina si gustoasa!
Combinatia de ciocolata si arahide sarate ma face vicioasa si fericita !:)





Ingrediente pentru 2 kg de inghetata :




1 litru frisca lichida
4 oua
300 ml. lapte
300 gr. zahar
50 gr. cacao
50 g arahide sarate decojite
100 g stafide in ciocolata
100 g ciocolata neagra
esenta de rom

Mixam ouale cu zaharul pana devin crema si adaugam laptele.Amestecam pana la omogenizare.
Punem compozitia pe foc mic si lasam pana incepe sa fiarba si sa se ingroase.Amestecam cu telul, in tot timpul, sa nu se lipeasca.
Dam la o parte de pe foc si punem praful de cacao si esenta de rom.Amestecam bine .
Lasam sa se raceasca complet si o adaugam peste frisca batuta.Incorporez aceasta crema in frisca, amestecand usor cu o lingura mare .Adaugam stafidele trase in ciocolata ,arahidele usor zdrobite si ciocolata neagra taiata in mici bucatele .

Turnam amestecul intr-o cutie cu capac si dam la congelator 3-4 ore .

Cum inghetata disparea din ce in ce mai rapid,de-abia am reusit sa o supun sedintei foto.:))


Nu mai aveti nevoie de nimic,va satisface din toate punctele de vedere !:)



Pofta buna,racoare si vacanta placuta !




24 de comentarii:

  1. Vreau si eu o inghetata... dar intr-o cupa sa incapa, asa... vreo jumatate de kilogram...
    Vacanta placuta, daca plecati undeva, noi pentru doua saptamini sintem ocupati cu cursul de innot al Isabellei, iar la inceputul lunii viitoare, fugim si noi vreo 10 zile la mare. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,esti la cura !:))
      Isabella,rasfatata voastra.:)

      Multumesc,plecam curand!:)

      Vacanta placuta!

      Ștergere
  2. Delicioasa inghetata!
    Si eu am in plan una.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inghetata de ciocolata este preferata mea..Imi place mult. Bravo Adina!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ma fac eu acuma?Mi-ai facut o pofta de zile mari cu bunatatea de inghetata!Vin musai la tine.
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te astept cu inima larga si cu un lighean de inghetata!:))

      Ștergere
  5. Wow, cred ca este o minunatie! Combinatia suna tare ispititor ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,Nigella este de vina,ea a fost cu ideea!:)

      Ștergere
  6. Buna ziua,

    Sunt interesat de o colaborare cu site-ul dumneavoastra. Daca doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la aceasta adresa de email pentru a discuta mai pe larg. Pentru ca acest email sa nu fie catalogat drept "un email nedorit" am evitat sa scriu adresa site-ului dumneavoastra aici asa ca va rog, atunci cand imi veti raspunde, sa precizati si adresa site-ului dumneavoastra.

    Cu stima,
    Daniel Stroe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur,vorbim imediat ce am putin timp liber!
      Multumesc mult!

      Ștergere
  7. Cu alune sarate inca nu am mancat,nici cu stafide in ciocolata, dar n-as refuza o portie, clar!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. O inghetata cu asa combinatie m-ar face si pe mine fericita;)) !
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. o combinatie interesanta! nu refuz o portie!

    RăspundețiȘtergere
  10. Bună Adina!
    Arată super...așa ceva nu pot refuza!
    Ți-am furat rețeta și o voi încerca și eu!
    Un weekend răcoros îți doresc draga mea!
    Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  11. Super-combinatia, imi place orice "ciudatenie" cu arahide sarate!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau si eu o portie! :D Ce bine arata!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna, Adina! Ti-am gasit blogul in comentariul tau lasat pe blogul lui Alexandru Negrea. Felicitari pentru el. Voi incerca si eu retetele tale minunate. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere