joi, 4 iulie 2013

Ciuperci marocane cu cus cus

Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!



Ingrediente:

300 g de ciuperci,taiate sferturi
400 g de rosii,tocate
400 g naut fiert,scurs
200 g cuscus
50 g prune uscate,taiate cuburi
1 ceapa rosie,taiata felii
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita chimion macinat
fulgi de chilli(optional)
1/2 lingurita de scortisoara macinata
1 lingurita de miere lichida
patrunjel tocat grosier

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.

2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.

Delicios!

Va doresc pofta buna!



5 comentarii: