Praful de curry se adauga in mancare de la inceput, cand se rumeneste in putin ulei si trebuie sa avem grija sa nu-l ardem, pentru ca devine amar.Dupa rumenire,amestecul de curry se stinge cu putina supa de legume ,pui sau lapte de cocos.
4 bucati de piept de pui fara piele si os,taiat bucatele
1 bucata de ghimbir cat degetul mare,tocat mare
300 ml supa de pui
2 linguri curry
1 ceapa tocata
2 catei de usturoi,tocati mare
100 g migdale macinate grosier
4 linguri stafide
300 g iaurt grecesc
patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
Se pun ceapa,usturoiul si ghimbirul si se proceseaza intr-un robot de bucatarie pana se obtine o pasta pe care o amestecam cu curry.
Se rastoarna pasta de curry intr-o tigaie mare,cu margini inalte,impreuna cu 3 linguri de ulei si se tine pe foc max. 5 minute pana incep sa se degaje aromele.Se adauga pieptul de pui, 50 g de migdale,stafidele.Amestecam si punem supa.Se amesteca totul foarte bine ,apoi se acopera si se fierbe la foc mic 10 minute sau pana ce puiul s-a patruns.
Se ia tigaia de pe foc,se adauga iaurtul,se asezoneaza si se amesteca.
Se presara patrunjel ,restul de migdale si se serveste cu orez basmati.
Delicios.
Pofta buna.
yuumy yuumy Delicios.Pup
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergeretare bine arata!!! pupici :*
Ștergereclar trebuie sa incerc si eu...numai timp sa gasesc:)
RăspundețiȘtergereImi place curry. Ce ma fac, ca al meu e iute!!! Nu pot pune 2 linguri, nici macar 1 lingurita! Oricum, buna mancare!
RăspundețiȘtergereImi place!!!Yumyy
RăspundețiȘtergereSuper bun trebuie sa fie!Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatate!
RăspundețiȘtergerePupici
nu sunt mare fan curry, dar nu as refuza ;) o portie . Pupici
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere