luni, 18 februarie 2013

Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Pentru inceput,  va doresc sa aveti parte de o saptamana spornica, senina si, poate,daca aveti timp sa va rasfatati cu savoarea maxima a rozmarinului din acest preparat usor.
Rozmarinul da un gust aparte preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vita sau vanat,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri si prajituri.
Nu uitati ca infuzia sau maceratul de rozmarin in vin au efect tonic asupra organismului,optimizeaza digestia si, favorizand transpiratia,ajuta la eliminarea toxinelor.:)




Mod de preparare:

Zdrobiti  5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat,cativa fulgi de chilli,sare si piper.
Puneti la marinat, in frigider,in acest amestec un pui portionat.



Dupa 1-2 ore scoateti bucatile de carne si puneti-le intr-o tigaie mare,adanca, in putin ulei la rumenit. Intoarcem puiul pe toate partile si apoi turnam peste el un pahar cu vin alb,acoperim si lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.
Tinem tigaia pe foc,fara capac,pana ce se rumenesc bine bucatile de carne.

Exceptional.

Pofta buna!





28 de comentarii:

  1. Ia sa prepar si eu un pui din asta cu rozmarin, sa ma "transpire" putin asa!:)) Foarte bun, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Adina, stii ca eu intotdeauna pun rozmarin cind fac puiutul ?! Sa ma vezi cum infig ramurelele pe sub pielea domnului sau domnisoarei pui... De fapt si cind fac alte fripturi pun rozmarin, nu numai la pui... Delicios si rumen, o aripioara vreau si eu... Pupici si o saptamina minunata sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  3. Apetisant de tot arata.Sa ai o saptamana faina.

    RăspundețiȘtergere
  4. folosesc rozmarin mult in ultima vreme , inainte nu prea , am in gradina acum si-mi place tare mult !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Coco,te invidiez ca stai la curte si ai gradina!;)

      Ștergere
  5. Adina, am vazut ca participi la concurs pa Bucataras. De ce nu-ti pui bannerul cu retete pe blog sa le putem vota, cum au facut si altii? Am vrut s-o votez pe Greta Garbo, de cum am vazut-o in concurs, dar n-am reusit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vrut sa scriu pe in loc de pa, scuze!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună Adina!
    Arată super!
    O zi minunată îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. imi place ideea cu eliminatul toxinelor :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. imi place tare mult reteta ta! nu ma primesti si pe mine in blogrollul tau? eu o voi face cu mare drag daca esti de acord!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    2. doar ca nu stiu unde sa gasesc la tine sctiunea "urmariti generali"...am vazut doar blogurile urmarite, dar eu nu apar acolo, deci cu siguranta nu e vorba de acea sectiune. imi spui tu unde sa ma uit pe pagina?

      Ștergere
    3. Te-am trecut in sectiunea de Bloguri urmarite,in dreapta paginii,un pic mai jos- My version of good taste-.
      Daca vrei sa te trec cu alt nume ,anunta-ma!:)

      Ștergere
  10. Trebuie sa-ti incerc si eu reteta de marinare,suna tare bun!Pup

    RăspundețiȘtergere