Ingrediente:
6 lipii mici
1 kg carne porc (pulpa sau spata)
ardei copti (6 bucati)
4 rosii
cascaval
1 legatura ceapa verde
3 catei de usturoi
100 g unt
sare,piper si cimbru
Carnea o spalam bine,o stergem si o asezonam cu sare,piper si cimbru.Apoi o taiem in felii groase si o punem la rumenit, in unt,la foc mediu,intr-o tigaie antiaderenta acoperita cu capac.Se intoarce din cand in cand pana este gata.
O scoatem pe un tocator si o feliem subtire.
Peste ardeiul copt (eu am avut ardei copt si congelat de asta vara) am pus sare si un mujdei frecat din usturoi zdrobit cu sare si zeama de lamaie.
Legumele le-am spalat si le-am taiat in fasii,peste care am pus putina sare.
Cascavalul l-am taiat sub forma de betisoare lungi.
Repartizam aceste ingrediente pe lipii,le rulam si le fixam cu scobitori.
Lipiile umplute se pun intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu,la cuptor preincalzit pentru 10 minute.
Serviti-le calde,sunt deosebite,o sa vedeti !
Pofta buna si weekend placut!:)
Cred ca "continutul" îl poti înfasura si în tortlla.... asa e?
RăspundețiȘtergereWee minunat îti doresc!
Sunt convinsa ca se inteleg bine!:)
ȘtergereUn deliciu grozav!! Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc!:)
ȘtergereFoarte bun, mai ales ca ai pus si ardei copti!
RăspundețiȘtergereEste super buna!:)
ȘtergerePupici!
nu zic NU la 2 lipii asa de delicioase!pup
RăspundețiȘtergerecare 2? eu vad 3 ;) si mai bine! Capat si eu una? Pupici
ȘtergereFoarte interesanta ideea!!Yumyy
RăspundețiȘtergereDelicios! Imi place foarte mult felul acesta de mancare, dar nu stiu de ce nu il si fac... Acum insa presimt ca m-am abitionat si o sa trec la treaba!
RăspundețiȘtergere