vineri, 28 decembrie 2012

Prajitura de cofetarie

Am facut o prajitura cu mousse de caise,frisca,piscoturi,sirop si doua tipuri de blat,o nebunie.:)
Este spornica si perfecta pentru musafiri.









Ingrediente pentru doua  blaturi:

9 oua
150 g zahar
5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate  praf de copt
45 ml ulei
4 linguri de cacao
esenta dupa preferinte

piscoturi

Ingrediente mousse de caise:

600 g caise din compot
600 ml de frisca
500 ml suc caise(compot)
6 linguri de amidon
4 linguri zahar
2 vanilii bourbon

Sirop:

400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa

Decor:

frisca
fulgi de ciocolata

Mod de preparare blaturi:

Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.
Multumesc Miha .:)

Mousse de caise :

Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.

Sirop:

Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.

Asamblam prajitura :

Crema o impartim in doua parti egale.
In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop.
Deacoram cu frisca si fulgi de ciocolata.

A doua zi scoatem prajitura si o portionam.

Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!

V-o recomand din tot sufletul!

Pofta buna!




19 comentarii:

  1. Wowwww ce bine arata vreau si eu un pic .....bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna! Arata perfect! Sarbatori fericite, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Super,un musafir ca mine primește o bucățică?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine si cu siguranta este delicioasa !
    Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !

    RăspundețiȘtergere
  5. Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bucatareasa mea frumoasa, La multi ani cu sanatate, Domnul sa va dea de toate, poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc!
    2013 îmbratisari si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc din adancul sufletului meu!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata foarte bine prajitura. Trebuie sa o incerc si eu pentru ziua mea, mai ales ca e cu mousse. Sincer, mousse-ul l-am descoperit pentru prima data la http://www.deliciilekronstadt.ro/ si de atunci a devenit crema mea preferata... de aceea, si o sa incerc prajitura, pentru ca vreau sa stiu sa fac mousse, facut de mine. :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Mihaela Avram6 iulie 2013, 21:00

    O minunatie de prajitura. Sa nu mai zic de cantitatea in care iese, foarte potrivita cand avem multi musafiri.Eu o am la rece si am gustat ianinte sa o fi lasat cateva ore la rece :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Sunt happpy ca-ti place!!!!:)
      Pupici!

      Ștergere
  11. Vai cat de bine arata prajitura asta ! O stiam de mai mult timp, dar am facut greseala sa nu o salvez si nu mai stiam unde sa o gasesc.Acum ...cam tarziu, am dat de ea, din...greseala. Dar ma bucur tare !
    Multumesc de reteta Adina, am sa o fac cu siguranta....
    Iti doresc un an 2015 de un poveste !
    Te tzuc cu drag si te invit cu drag la mine pe blog, la o provocare :
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/weekend-cu-spor.html

    RăspundețiȘtergere