Este spornica si perfecta pentru musafiri.
Ingrediente pentru doua blaturi:
9 oua
150 g zahar
5 linguri de sirop din zahar caramelizat (adica,5 linguri de zahar caramelizat si stins cu 5 linguri de apa)
1 si 1/2 cana de faina amestecata cu 1 plic si jumatate praf de copt
45 ml ulei
4 linguri de cacao
esenta dupa preferinte
piscoturi
Ingrediente mousse de caise:
600 g caise din compot
600 ml de frisca
500 ml suc caise(compot)
6 linguri de amidon
4 linguri zahar
2 vanilii bourbon
Sirop:
400 ml suc de la compotul de caise + 200 ml apa
Decor:
frisca
fulgi de ciocolata
Mod de preparare blaturi:
Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea.
Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si siropul de zahar.Adaugam aceasta compozitie peste "bezea" si amestecam usor cu o paleta .Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam usor peste crema de oua.Aceasta compozitie o impartim in doua .In una din ele punem cacao.Coacem pe rand doua blaturi in tava cu marimea 40/30,tapetata cu hartie de copt la cuptor incins la 180 de grade.
Multumesc Miha .:)
Mousse de caise :
Se dizolva amidonul in 160 ml suc,iar restul sucului il punem pe foc mic impreuna cu zaharul.Cand zaharul s-a topit si sucul incepe sa fiarba il turnam peste amidon si amestecam rapid.Il punem din nou pe foc pentru cteva minute,amestecand intr-una.Punem si vanilia.Rezulta o crema peste care ,atunci cand este calda,nu fierbinte,adaugam caisele scurse bine,taiate cubulete si amestecam .Se lasa crema sa se raceasca si adaugam frisca batuta tare.Amestecam usor si obtinem un mousse delicios.
Sirop:
Punem pe foc sucul si apa,dam in clocot si lasam sa se raceasca.
Asamblam prajitura :
Crema o impartim in doua parti egale.
In tava in care am copt blaturile punem folie alimentara cat sa atarne si pe afara ; asezam primul blat,alb,il insiropam,asezam un strat de mousse peste care punem blatul de cacao si procedam la fel:insiropam,asezam crema si apoi un strat de piscoturi trase usor prin sirop.
Deacoram cu frisca si fulgi de ciocolata.
A doua zi scoatem prajitura si o portionam.
Este o prajitura inalta,cremoasa,insiropata si racoritoare!
V-o recomand din tot sufletul!
Pofta buna!
Si la mine o portie va rog! :)
RăspundețiȘtergereUn adevarat deliciu..Super!!!
RăspundețiȘtergereWowwww ce bine arata vreau si eu un pic .....bravo
RăspundețiȘtergeredaaaaaaaaaaa...e fantastica!
RăspundețiȘtergereFoarte buna! Arata perfect! Sarbatori fericite, Adina!
RăspundețiȘtergereSuper,un musafir ca mine primește o bucățică?!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de prajitura!!!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si cu siguranta este delicioasa !
RăspundețiȘtergereUn An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
La multi ani!!!Un 2013 plin de impliniri si bucurii!!!
RăspundețiȘtergereBucatareasa mea frumoasa, La multi ani cu sanatate, Domnul sa va dea de toate, poate un strop de fericire, poate unul de iubire, poate unul de noroc, poate toate la un loc!
RăspundețiȘtergere2013 îmbratisari si pupici!
Arata fantastic, la multi ani!
RăspundețiȘtergereCe bine arata ! :)
RăspundețiȘtergereLa multi ani !!!
Va multumesc din adancul sufletului meu!:)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine prajitura. Trebuie sa o incerc si eu pentru ziua mea, mai ales ca e cu mousse. Sincer, mousse-ul l-am descoperit pentru prima data la http://www.deliciilekronstadt.ro/ si de atunci a devenit crema mea preferata... de aceea, si o sa incerc prajitura, pentru ca vreau sa stiu sa fac mousse, facut de mine. :D
RăspundețiȘtergereO minunatie de prajitura. Sa nu mai zic de cantitatea in care iese, foarte potrivita cand avem multi musafiri.Eu o am la rece si am gustat ianinte sa o fi lasat cateva ore la rece :P
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereSunt happpy ca-ti place!!!!:)
Pupici!
Vai cat de bine arata prajitura asta ! O stiam de mai mult timp, dar am facut greseala sa nu o salvez si nu mai stiam unde sa o gasesc.Acum ...cam tarziu, am dat de ea, din...greseala. Dar ma bucur tare !
RăspundețiȘtergereMultumesc de reteta Adina, am sa o fac cu siguranta....
Iti doresc un an 2015 de un poveste !
Te tzuc cu drag si te invit cu drag la mine pe blog, la o provocare :
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/weekend-cu-spor.html
Ma gandesc sa o fac cu mousse de ananas....
Ștergere