La multi ani !
Ingrediente blat:
150 g margarina
150 g zahar
2 vanilii
4 oua
150 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
Mixam margarina tinuta la temperatura camerei cu zaharul,vanilia si sarea pana devine pasta.Adaugam ouale pe rand, amestecand continuu.Turnam usor faina si praful de copt.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de marimea 30/40 cm tapetata cu hartie de copt,la foc mediu pentru 20-25 de minute.Dupa acest timp, scoatem blatul si turnam peste el crema de branza .Dam din nou la cuptor pentru 40 de minute,tot la foc mediu.
Crema de branza:
6 oua
200 g zahar
2 vanilii
2 plicuri de budinca de vanilie
1 kg de branza dulce
300 g smantana
Seaparam galbenusurile de albusuri.
Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul.Adaugam praful de budinca,branza si smantana.
Albusurile batute tare le incorporez in compozitia de branza cu ajutorul unei palete,cu miscari de sus in jos.Crema trebuie sa aiba volum,sa fie pufoasa.
Decor:
fructe din compot
2 plicuri tort gelee transparent
Cand prajitura este gata o lasam sa se raceasca si apoi o decoram cu fructe din compot scurse foarte bine.
Cu sucul de la compot facem gelul care se toarna peste fructe.
Pofta buna !
La Multi Ani Adina!!!!!
RăspundețiȘtergereGata cu prajiturile ca ne-am îndulcit destul... :)))
pupici!
tare bine arata ! la multi ani !
RăspundețiȘtergereSuper prajiturica!!! La multi ani Adina draga, sa ai un an nou minunaT!
RăspundețiȘtergereVa multumesc din suflet !
RăspundețiȘtergereUn an nou fericit!
Uau! Ce apetisant arată!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Adina, sa ai parte de tot ce iti doresti in noul an! Praji, este pe gustul meu! Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergereTu,am fost gand la gand cu prajitura asta :)Am facut si eu una cu branza :p Arata foarte bine si SIGUR foarte buna!pup
RăspundețiȘtergereAre multã cremã si putin blat, e super<3
RăspundețiȘtergereCombinatie perfecta! Trebuie sa fie tare buna!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
RăspundețiȘtergereAi un premiu - il gasesti la mine pe blog.
Pupici
La multi ani ! Un an nou plin de bucurii si sanatate !!!
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag!
Mmmm...ce bunatate de prajitura!
RăspundețiȘtergereCe bine arata !! Delicioasa !
RăspundețiȘtergereAm revenit cu un premiu care asteapta sa fie revendicat!!
RăspundețiȘtergereDeliciously, o pun pe sotie la gatit:-) .
RăspundețiȘtergereDraga mea,te astepata un premiu la mine pe blog,daca doresti si iti face placere sa il ridici!
RăspundețiȘtergerehttp://bucatepealese.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-award.html
Crema de brânză trebuie să o încerc și eu.
RăspundețiȘtergereNe-ai îndulcit de început de an! Multumim
Dragii mei, va multumesc din suflet pentru mesaje si premii dar trec printr-o perioada extrem de ocupata si abia am timp sa va vizitez!
RăspundețiȘtergereVa imbratisez cu drag!
Premiile le voi revendica,curand!
Am facut acum aluatul si in loc de margarina am pus untura, si 150 g faina a fost ff putin, a iesit aproape lichid, am mai adaugat multa faina ca sa obtin aluat ce poate fi intins. Oare cu margarina 150 g faina ar fi fost suficienta?
RăspundețiȘtergereEstera Andreea
Untura este foarte grea pt. acest aluat pufos,eu folosesc untura doar la foi pt.prajituri.
ȘtergereBlatul este perfect cu 150 g faina ,150 g zahar si 150 g MARGARINA !
Eu am facut aceasta prajitura de foarte multe ori, chiar si cititoarele de pe facebook.
Incearca sa o faci exact cu ingredientele din reteta si o sa vezi reusita !
Respecta si marimea tavii.
O sa-ti iasa un blat ca de rulada,decat ca va fi un blat umed.
Untura a inghitit multa faina !
Te pup, nu te descuraja, mai incearca !