Ingrediente pentru 40 de bucati:
100 g unt
100 g fulgi de migdale sau migdale macinate grosier
100 g zahar
2 vanilii
250 g faina
2 oua
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
Untul,zaharul,sarea si zaharul vanilat se mixeaza,pana se obtine o pasta cremoasa.
Se adauga ouale.Faina si praful de copt se amesteca si se framanta cu restul amestecului.Se amesteca migdalele,amestecand usor.
Pe putina faina ,aluatul se imparte in doua rulouri de 3-4 cm grosime,se asaza cu grija intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se preseaza usor cu mana.Rulourile se pun in cuptorul incalzit la 175 de grade timp de 20 de minute.Se scot rulourile din cuptor si se taie cu un cutit ascutit in felii de 2 cm grosime.
Se asaza apoi cu partea taiata in tava si se mai lasa 12-15 minute la copt,pana capata o nuanta aurie.
Sunt exceptionale ,sunt aromate,crocante...
Se pastreaza in cutii de metal!
Pofta buna si Craciun fericit tuturor !
Minunati. Craciun fericit si sanatate maxima si tie!
RăspundețiȘtergereInteresanta reteta! Sarbatori fericite, Adina!
RăspundețiȘtergereSarbatori minunate iti doresc!
RăspundețiȘtergereMerita incercate fursecurile tale.
Te pup!
Delicioase, sãrbãtori frumoase:)
RăspundețiȘtergereAstia sint pe gustul sotului meu... deliciosi...
RăspundețiȘtergereDraga mea, iti doresc un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace, alaturi de cei dragi !
Va multumesc din suflet !:)
RăspundețiȘtergereSa va dea Dumnezeu tot binele din lume!
Imbratisari calde!
nu am mancat dar sigur imi plac , iubesc migdalele !
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite !
Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit !
RăspundețiȘtergereFeliz navidad
RăspundețiȘtergereFeliz navidad
Feliz navidad
Prospero ańo y felicidad
Feliz navidad
Feliz navidad
Feliz navidad
Prospero ańo y felicidad
Sarbatori Fericite Domnitza :)
Pupici!
RăspundețiȘtergereSarbatori fericite !
Ffffffff bune! Le-am incercat! Am mancat candva in Itlia si de atunci sunt preferatele mele. Acum stiu sa mi le fac singura. Felicitari! Multumesc pt reteta.
RăspundețiȘtergere