marți, 27 noiembrie 2012

Spaghete cu lamaie

Intotdeauna am lamai in bucatarie,deoarece sunt uimitor de versatile atat in feluri de mancare sarate cat si dulci.De aceasta data le-am folosit intr-o reteta italiana de paste si au fost minunate!:)



Ingrediente:

300 g spaghete de buna calitate
parmezan ras
1 lamaie(coaja si zeama)
2 catei de usturoi
50 ml ulei de masline
1 mana de patrunjel tocat
1 ardei iute rosu(fara seminte)
sare si piper

Mod de preparare:

Pastele se fierb pana devin al dente.
Frecam peretii unui bol mare cu un catel de usturoi proaspat si zemos.
Pregatim un dressing : uleiul de masline se amesteca cu zeama de lamaie,patrunjel tocat,3 linguri de parmezan ras,ardei iute tocat,sare si piper.Toate adaugate dupa gust.
Pastele fierbinti,neclatite, se pun in bolul uns cu usturoi si peste ele torn sosul preparat si celalalt catel de usturoi zdrobit cu lama la cutit. .Amestec usor si le las 2 minute acoperite.
Servim pastele cu parmezan ras si coaja de lamaie.

O nebunie de arome.:)

Pofta buna!



8 comentarii:

  1. Delicioase... Vezi ca pastele se pot face in milioane si milioane de moduri, cu diverse sosuri... Asta se cheama spaghetti-mania ... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm sunt Fan paste dar cu lamaie nu am incercat!Probez maine la job reteta!Mmmm sunt tare curioasa de bunatatea asta!pup

    RăspundețiȘtergere
  3. "Nehotarate rau" lamaile astea! Cand in dulciuri, cand in mancaruri, dar peste tot fac treaba buna! Ma gandesc ca pastele tale au un gust bun. Usoara si rapida mancarica ta! Buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geniala idee! Ador pastele, dar nu m-as fi gandit sa fac paste cu lamaie. Cu siguranta este o reteta pe care vreau sa o incerc. Multumim pentru pont!

    RăspundețiȘtergere