vineri, 30 noiembrie 2012

Tapenade

Din ce m-am documentat,Tapenade este un preparat originar din sudul Frantei unde este consumat ca o delicatesa unsa pe paine sau chiar biscuiti.
Are la baza,ca ingrediente principale,maslinele negre si caperele.Se poate adauga si ansoa.
Inspirata de blogul lui Haplea am pregatit si eu acest minunat preparat.




Ingrediente:

100 g masline negre fara samburi
200 g sardine
2 linguri de capere murate (trecute prin jet de apa si scurse bine)
50 ml ulei de masline
1-2 catei de usturoi
piper


Intr-un mojar,zdrobim toate ingredientele si amestecam cu ulei de masline pana devine o pasta omogena.
Nu mai adaugati sare.
Servim tapenada pe felii de paine neagra cu seminte!
Gust maxim!:)

Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Grozava pasta! Imi plac mult maslinele in orice combinatie! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mancat , dar ingredientele le iubesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Adina!
    Nu am mâncat dar îmi plac măslinele și peștele
    și cred că este ceva bun!
    La mulți ani,ocolo unde te afli!
    Zi minunată!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am incercat dar imi plac foarte mult maslinele!! Pupici scumpo!!

    RăspundețiȘtergere
  5. suna bine și sigur imi va place după ce contine
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. ”Suna” bine! Urmatoare postare aceasta va fi!

    RăspundețiȘtergere