marți, 6 noiembrie 2012

Bomboane din biscuiti cu caise confiate

Un desert pentru care nu este nevoie de cuptor si se fac intr-un timp record.
Le puteti servi si in post daca folositi, la prepararea lor, biscuiti de post si lapte de soia.:)







Ingrediente pentru 25 bucati:

300 g biscuiti
200 g nuci
200 g caise confiate
2 linguri cacao
4 linguri dulceata sau gem de caise
3 linguri nuca de cocos
2 linguri zahar pudra vanilat
esenta de rom
2-3 linguri lapte



Caisele se taie cubulete mici.
Nucile se usuca in cuptorul incins 10-15 minute,apoi se curata de coaja si se maruntesc.
Biscuitii se zdrobesc si ei.
Se amesteca, intr-un castron, nucile,biscuitii,romul,zaharul pudra,cacao cernuta si gemul de caise adaugat treptat.Compozitia obtinuta trebuie sa fie bine legata.Daca este prea uscata adaugati putin lapte.
Omogenizam foarte bine.
Se ia cate putina compozitie si formam bilute mici,bombonele pe care le trecem prin nuca de cocos si/sau nuca macinata.
Se lasa 2-3 ore sa se intareasca.

Super bune si de efect pe masa familiei.

De sarbatori le puteti darui prietenilor daca le impachetati intr-un mod placut.

Pofta buna!





10 comentarii:

  1. Yes! Sunt prima! Potsa iau toata tava? :)))
    Ok, va mai las si voua! Cred ca sunt super, draga mea furnicuta!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce dragute sunt!! Chiar ca sunt de efect, si unde mai pun ca sunt si extra bune ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce colorate sint... imi plac foarte mult... Mai ai una in vreun colt si pentru cei intirziati la degustare ?! Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca va plac, sunt incantata!:)
    Pupici si multumiri !

    RăspundețiȘtergere
  5. Vad ca si tu te pregatesti de post. Sunt tare atragatoare bomboanele tale si pline de bunatati. Multumesc pentru idee

    RăspundețiȘtergere
  6. iamiiii ce bunatati aici, delicioaseeee

    RăspundețiȘtergere