vineri, 12 octombrie 2012

Aripioare marinate in stil thailandez cu garnituri

Pentru a intalni savoarea maxima din preparate va invit sa pregatiti 3 retete pentru acest weekend!





Ingrediente pentru aripioare de pui thailandeze marinate:

15 aripioare de pui
2 linguri sos dulce de chilli
1/2 pasta de ardei iute
1 portocala(coaja rasa fin+ zeama)
3 catei de usturoi
1 lingura de curry
1 lingurita de sare

Amestecam bine sosul de chilli,pasta de ardei iute,usturoiul zdrobit coaja si zeama de portocala,curry(praf sau pasta) si sarea. Cu acest amestec frecam aripioarele de pui spalate bine si curatate.Acoperim si dam la rece.
Marinam puiul si lasam o noapte;aromele vor fi mult mai intense.
A doua zi le asezam militareste intr-o tava mare,turnam marinata peste ele , alaturi de domnii cartofi si dam la cuptor pentru o ora la foc mediu.



Cartofi cu rozmarin

1 kg de cartofi
rozmarin
ulei de masline
cativa catei de usturoi
sare si piper
boia de ardei iute afumata(optional)

Cartofii curatati,spalati si taiati cubulete se amesteca cu ingredientele mai sus enumerate.Ii asezam in tava langa aripioare si dam la cuptor.
Pentru a obtine o culoare frumoasa,uniforma,intoarceti o data  cartofii in tava.

Unele persoane prefera sa fiarba cartofii pentru 15 minute in apa cu sare,sa-i scurga si apoi sa-i amestece cu condimente si sa-i dea la cuptor.Este metoda mai rapida de coacere.
Eu nu o prefer.

Rozmarinul da savoare preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vanat sau vita,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri,prajituri,saratele...

Ciupercutele umplute intr-o maniera taraneasca

Dupa ce spalam ciupercutele, scoatem piciorusul si pe fundul lor asezam cate un strop de unt.Le asezonam cu sare si piper .Adaugam cate un sfert de catel de usturoi,cubulete de sunculita taraneasca afumata si piciorusele ciupercilor maruntite.Deasupra lor punem cate un fir de marar si le dam la cuptor incins pana se zbarcesc putin(cam 15 minute).
Vor avea un gust exceptional.

Servim aripioare delicioase alaturi de cartofi aromati cu rozmarin si ciuperci umplute!

Pofta buna si weekend relaxant!





14 comentarii:

  1. Astazi nu maninc carne, dar ma dau la ciupercute si la cartofi... cu atentie sa nu dau peste aripioare... Delicioase si aratoase...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ma trezesti noaptea si îmi spui ca ai ceva preparat cu rozmarin, sar ca arsa din pat! Iubesc aceasta aroma!
    Cred ca totul e bestial la gust si nu numai.... :))

    RăspundețiȘtergere
  3. legumele preferatele mele , carne nu prea mananc dar aripioare si costite ...daaa !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Adina!
    Wow ce bunătăți aici la tine!
    Îți mulțumesc de vizită și semnul lăsat!
    Un weekend excelent îți doresc!
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aripioarele sunt un deliciu. Week-end placut! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. ce prezentare minunata...dar si intrepatrunderea gusturilor e fantastica!

    RăspundețiȘtergere
  7. Super mancarica ai pregatit!
    Un sfarsit de saptamana insorit!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunteti dragute si generoase in aprecieri !:)
    Multumesc din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place tare mult ce ai gatit tu aici!

    RăspundețiȘtergere