De-abia asteptam sa cumpar si nebunia asta de carte !:)
Ingrediente:
1 pui mare,taiat in 8-10 bucati
sare de mare si piper negru
5 linguri de ulei de masline
1 capatana de usturoi,taiata pe orizontala
cimbru
2 linguri de sos de soia negru
3-4 linguri de miere
1 lamaie ,taiata felii subtiri
patrunjel
Mod de preparare :
- Asezonati bucatile de pui cu sare si piper . Incinge uleiul de masline intr-o tigaie pentru sotat .
- Rumeneste bucatile de pui la foc mare ,impreuna cu usturoiul si cimbru ,timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
- Asaza toate bucatile de pui intr-o tigaie mare stropita cu putin ulei de masline ,adaugam sosul de soia si mierea ;clatinam tigaia ca sa se amestece sucurile .
- Toarna o cantitate buna de apa clocotita si adauga feliile de lamaie . Lasa lichidul sa clocoteasca si sa scada pana capata consistenta unui sirop,ceea ce va dura circa 10 minute .Acum puiul va fi bine patruns .
- Muta bucatile de pui pe un platou ,toarna deasupra sos si,daca doresti, presara patrunjel.
Serveste cu cartofi noi ,copti la cuptor cu sare de mare ,rozmarin,usturoi si ulei de masline .
O avalanse de arome ! :)
Pofta buna !
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereSi eu imi doresc tare muuult cartea, gateste senzational iar reteta pregatita de tine arata delicios de bine!!
RăspundețiȘtergereLamaia da o savoare aparte mancarii,asa ca-mi place ce vad aici la tine.
RăspundețiȘtergereTe pup!
Foarte bine se potrivesc ingredientele, pot sa-mi imaginez gustul puiului...pacat ca doar atat!!!
RăspundețiȘtergereVa multumesc !:)
RăspundețiȘtergerePupici pentru toate !