sâmbătă, 2 iunie 2012

Pui la cuptor,cu vinete,zucchini si rosii

Continui sirul retetelor din - Meniul Perfect - G.Ramsay cu un meniu mediteraneean de vara .



Ingrediente :

4 bucati mari de piept de pui,fara piele
2 vinete medii taiate cuburi
2 zucchini sau dovlecei taiati cuburi
2 cepe verzi mici
2 capatani de usturoi mici
4-5 rosii prunisoare ,cojite,fara seminte si taiate sau 1 cutie de rosii la conserva
1 pahar (330 ml) de  vin alb sec
ulei de masline
cimbru
rozmarin
sare de mare si piper
putin patrunjel

Mod de preparare:

- Presara cu sare bucatile de vanata si pune-le intr-o strecuratoare ; lasa-le sa stea 30 de minute,ca sa se scurga sucul amar. Clateste sub jet de apa rece si usuca-le cu un prosop de hartie .
- Incinge cuptorul la 190 de grade.
- Incinge o tigaie mare cu baza grea si stabila si pune in ea 4 linguri de ulei de masline. Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper pe toate partile(eu am pus si doua pulpe) . Pune carnea in tigaie,cu partea pe care a fost pielea in jos,si  rumeneste-o 4 minute , apoi intoarce-o si prajeste-o si pe partea cealalata .Muta carnea pe un platou .
- Adauga in tigaie ,daca mai este nevoie, ulei de masline si pune ceapa,usturoiul,vanata , rozmarin si cimbru.Caleste 7 minute,amestecand din cand in cand,pana se inmoaie ceapa si devine translucida , iar vanata incepe sa se inmoaie. Condimenteaza cu sare si piper.
- Adauga dovlecelul ,toarna vinul si lasa totul sa firba la foc mic ,pana cand vinul scade la jumatate . Intre timp ,pune la incins in cuptor o tava unsa cu ulei .
- Amesteca rosiile cu legumele si pune totul in tava de copt .Asaza deasupra legumelor pieptul de pui rumenit, stropeste cu purtin ulei de masline si lasa la cuptor 20 de minute,in functie de grosimea carnii,pana cand este bine patrunsa .
-Presarati patrunjel .
- Lasa preparatul sa se odihneasca 5 minute inainte de a servi pe farfurii calde, cu paine cu coaja crocanta .





Pofta buna !

9 comentarii:

  1. Ce bunatate de pui ai facut! imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar ca meniul perfect, super reteta imi place. Iar in legatura cu premiu trebuie sa faci c-am ce am facut eu... sa pui poza din articol sa scri 7 lucruri despre tine si sa-l oferi altor 15 bloggeri.

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate de mancare! Trebuie incercata, neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca maine am sa fac si eu ,ca ter bine arata, vinete am , dovlecel am!!! Buna idee! Multumesc!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata si mai e si sanatos !
    PS:Multumesc de vizita si te mai astept ! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Astazi am facut aceasta reteta,foarte buna !
    MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere