Ingrediente :
1 pachet foi de placinta
250 g unt topit
200 ml. miere
200 g zahar
200 g alune prajite
200 g nuci
500 ml. apa
2 plicuri zahar vanilinat
esenta rom (dupa gust)
un varf de cutit cu scortisoara
Mod de preparare :
Nucile si alunele le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot ; le amestecam cu vanilia si scortisoara .
Untul se topeste .
Intr-o tava de marimea foilor ,montam prajitura : ungem tava cu unt topit ,cu ajutorul unei pensule si incepem cu prima parte : 4 foi unse individual si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A doua parte: 4 foi unse si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A treia parte: 3 foi unse-nuci- 1 foaie cu care acoperim si o ungem si pe ea, bine.
Portionam in patratele si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca .
Siropul : zaharul se pune la fiert cu apa si se lasa pana se leaga putin.
Cand este gata ,se ia de pe foc,se adauga mierea si esenta de rom .Mai punem pe foc 5 minute pana clocoteste si turnam peste intreaga suprafata a prajiturii .
Daca preferati prajitura mai groasa , folositi o tava mai mica decat marimea foilor si puneti fiecare foaie indoita in doua .
Servim rece !
yummy. de cand am chinui sa fca si eu o baclava....doamne!!!
RăspundețiȘtergereVai ce de bunatati aici la tine!!!I-mi ploua in gura,pot sa servesc o bucatica mica de tot ca sunt la dieta?Pup!
RăspundețiȘtergereFetele cu diete sunt bine venite ; nu fac paguba mare !:))
RăspundețiȘtergereAlice vine si cu maimutica dupa ea si... nu stiu ce sa zic ...:))
Va pup ! :)
Ce bine arata! Ultima data am mancat in Timisoara o baclava super gustoasa, aia de la greci nu era chiar asa de buna,..tot am zis ca o sa incerc si eu, acum cred ca o sa incerc reteta ta!:) Tare bine arata..:)
RăspundețiȘtergereLaura, multumesc mult .:)
RăspundețiȘtergereVai cat de bine arata! Nu am facut niciodata, dar imi place mult. Pup
RăspundețiȘtergereCe bine arata.... A mai ramas o portie si ptr mine?!
RăspundețiȘtergerearata foarte foarte apetisant! Ai un blog tare frumos. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Sper ca o sa vrei sa ma adaugi si tu. Pupici
RăspundețiȘtergereVa pup pe toate !
RăspundețiȘtergereAlinutzika, esti pe rol !:)
Acum niste ani am incercat si eu sa fac Baclava. Nu prea mi-au iesit foile si nici n-am mai incercat de atunci! Prajitura ta ma imbie sa incerc din nou, dar de data asta cu foi cumparate!
RăspundețiȘtergereaoileu ce bunatateeeee
RăspundețiȘtergere