luni, 4 iunie 2012

Baclava

Nu cred ca mai este nevoie de nici un fel de descriere. Acest desert turcesc este un deliciu !



Ingrediente :

1 pachet foi de placinta
250 g unt topit
200 ml. miere
200 g zahar
200 g alune prajite
200 g nuci
500 ml. apa
2 plicuri zahar vanilinat
esenta rom (dupa gust)
un varf de cutit cu scortisoara

Mod de preparare :

Nucile si alunele le zdrobim cu sucitorul sau le macinam la robot ; le amestecam cu vanilia si scortisoara .
Untul se topeste .
 Intr-o tava de marimea foilor ,montam prajitura : ungem tava cu unt topit ,cu ajutorul unei pensule si  incepem cu prima parte : 4 foi unse individual si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A doua parte: 4 foi unse si peste ele presaram, peste toata suprafata ,din compozitia de nuci .
A treia parte: 3 foi unse-nuci- 1 foaie cu care acoperim si o ungem si pe ea, bine.
Portionam in patratele si dam tava la cuptor pana incepe sa se rumeneasca .
Siropul : zaharul se pune la fiert cu apa si se lasa pana se leaga putin.
Cand este gata ,se ia de pe foc,se adauga mierea si esenta de rom .Mai punem pe foc 5 minute pana clocoteste si turnam peste intreaga suprafata a prajiturii .

Daca preferati prajitura mai groasa , folositi o tava mai mica decat marimea foilor si puneti fiecare foaie indoita in doua .

Servim rece !


11 comentarii:

  1. yummy. de cand am chinui sa fca si eu o baclava....doamne!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce de bunatati aici la tine!!!I-mi ploua in gura,pot sa servesc o bucatica mica de tot ca sunt la dieta?Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetele cu diete sunt bine venite ; nu fac paguba mare !:))

    Alice vine si cu maimutica dupa ea si... nu stiu ce sa zic ...:))

    Va pup ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Ultima data am mancat in Timisoara o baclava super gustoasa, aia de la greci nu era chiar asa de buna,..tot am zis ca o sa incerc si eu, acum cred ca o sa incerc reteta ta!:) Tare bine arata..:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai cat de bine arata! Nu am facut niciodata, dar imi place mult. Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bine arata.... A mai ramas o portie si ptr mine?!

    RăspundețiȘtergere
  7. arata foarte foarte apetisant! Ai un blog tare frumos. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Sper ca o sa vrei sa ma adaugi si tu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Va pup pe toate !

    Alinutzika, esti pe rol !:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Acum niste ani am incercat si eu sa fac Baclava. Nu prea mi-au iesit foile si nici n-am mai incercat de atunci! Prajitura ta ma imbie sa incerc din nou, dar de data asta cu foi cumparate!

    RăspundețiȘtergere